Vidéki vállalkozások pályázati lehetőségei

 Kategória: Finanszírozás

Noha közeledünk a fejlesztési ciklus végéhez, a vidéki vállalkozások pályázati lehetőségei nem fogyatkoznak! Cikkünkben sorra vettük, hogy milyen felhívások állnak még nyitva a cégek számára.

Vidéki vállalkozások pályázati lehetőségei

Út a jövőbe

Idén ősztől érhető el az „Út a jövőbe” című pályázat, amely azon vállalkozásokat segíti – országosan -, amelyeknek céljuk, hogy termelékenységüket növeljék. Éppen ezért támogatás igényelhető új gépek, eszközök beszerzésére, valamint immateriális javak vásárlására, minimum 10 millió forint, maximum 200 ezer euró értékben. A támogatás intenzitás 50%, így beruházásainkat akár fél áron is megvalósíthatjuk a pályázat segítségével.

Fontos kitétel többek között, hogy amennyiben a fejlesztést megvalósítjuk, úgy kötelezettségként vállalnunk kell, hogy minimum 3 éven keresztül a munkavállalók bértömegét 10%-kal növeljük.

Az egyéb kötelezettségekről, feltételekről bővebben ide kattintva olvashat.

Energetikai beruházások

Jelenleg két energetikai felhívásra is pályázhatnak a vidéki vállalkozások. A GINOP-4.1.-3-as kiírás főleg kisebb projekteket támogat, maximálisan 3 millió forinttal, azonban azt 100%-os intenzitással. A keretei között telepíthetőek azok a napelemes rendszerek, amelyek teljesítménye nem haladja meg a 15kW-ot. Az pályázók körét különböző megkötések szűkítik, amelyekről bővebben ebben a cikkünkben olvashat.

Ennek a pályázatnak a „nagytestvére” a GINOP-4.1.4-es kódszámú felhívás, amely már komplex beruházásokat is támogat, mint például fűtéskorszerűsítést, napkollektoros és napelemes rendszerek telepítését, vagy világításkorszerűsítést. A maximálisan igényelhető támogatás 100 millió forint, a támogatás intenzitása akár 55% is lehet. Bővebb leírást a kiírásról ide kattintva olvashat.

Eszközbeszerzés

Szintén kapacitásbővítő tevékenységeket támogat a GINOP-1.2.10 kódszámú felhívás minimum 5 millió, maximum 40 millió forint értékben, az intenzitás pedig akár a 70%-os elérheti! Amire azonban figyelni kell: a pályázat megköveteli a 3 lezárt üzleti évet, valamint csak adott ágazat vállalkozásai (elektronikai termékek gyártása, villamos berendezés gyártása, gépgyártás, orvosi eszköz gyártás) vehetnek részt a felhíváson. A további feltételekről alábbi cikkünkben olvashat bővebben.

Új gyakornoki program

A munkaerőnk bővítését támogatja az „Új gyakornoki program”, amely lehetővé teszi gyakornokok foglalkoztatását 6+3 hónapig (3 hónap kötelező továbbfoglalkoztatási időtartam). Ezen időszak alatt a gyakornokok bére elszámolható, valamint a melléjük kijelölt mentor bérének egy része is. Továbbá a támogatásból munkájukhoz szükséges eszközöket is beszerezhetünk. A támogatás intenzitás 100%, a támogatás maximális mértéke közel 23 millió forint. A benyújtás hamarosan megkezdődik! Ide kattintva többet is megtudhat a felhívásról.

Létszámbővítés

Az ország négy régiójában nyílik majd lehetőség támogatást igényelni létszámbővítésre. A támogatás segítségével maximum 15 fő munkavállalót vehetünk majd fel. A maximálisan elnyerhető összeg 90 millió forint, az intenzitás akár 70% is lehet. A felhívás jelenleg társadalmi egyeztetés alatt áll, azonban így is megéri már most elkezdeni a felkészülést. Ebben a cikkünkben összeszedtük a felhívás fontosabb kitételeit.

Vidéki vállalkozások hitel lehetőségei

Előfordulhat, hogy vállalkozásunk nem tud indulni egy pályázati kiíráson sem. Ilyenkor sem szabad csüggedni, ugyanis kedvező kamatozású hitelek is segíthetik cégünk fejlődését.

Eszközbeszerzés hitelből

A GINOP-8.3.5 Hitelprogram segítséget nyújt technológiai korszerűsítésben, régi, elavult gépei és eszközei lecserélésében. Már 10% önerőtől igényelhető a konstrukció, és akár 150 millió forint is kérhető. Kezdő vállalkozások is igényelhetik a kölcsönt, esetükben maximum 25 millió forint igényelhető. Kamatozása kedvező, 0%!

NHP Fix

Legyen szó akár ingatlanfejlesztésről, vásárlásról, akár eszközbeszerzésről, a Növekedési Hitelprogram Fix remek forrás lehet. A kis- és középvállalkozások minimum 5, maximum 1000 millió forintot igényelhetnek kedvező, 2,5%-os kamatozás mellett. Igénylése egyszerű, kamatozása kedvező, a hitel költségei pedig elszámolhatók a vállalkozásban.

Egyéb hitellehetőségekről ide kattintva tájékozódhat.

A fent felsoroltakból látható, hogy még bőven akadnak lehetőségek, hogy beruházásainkat, fejlesztéseinket megkönnyíthessük.

Amennyiben a pályázat megírásában segítségre lenne szüksége, keressen minket bizalommal!

Korábbi cikkek
letszambovites-palyazatbollehetosegek-a-kozep-magyarorszagi-regioban