Létszámbővítés pályázatból

 Kategória: Finanszírozás

Létszámbővítés pályázatból az ország négy régiójában – a felhívás 2020. január 27. és június 1. között benyújtható.

A munkaerőhiány enyhítésének, kezelésének egyik módja a vállalkozások számára a tevékenységük bővítése. Ezt felismerve az ország négy régiójában került meghirdetésre a „Foglalkoztatásbővítés ösztönzése” című felhívás.

Létszámbővítés pályázatból

A támogatási kérelmek 2020. január 27-től válnak benyújthatóvá. Minden olyan mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhat, amelynél teljesülnek az alábbi feltételek:

  • rendelkezik legalább egy teljes lezárt üzleti évvel,
  • éves átlagos statisztikai létszámuk minimum 1 fő volt,
  • az alábbi négy régió valamelyikében rendelkezik székhellyel, vagy telephellyel: Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl, Dél-Alföld.

A pályázat támogatja a létszámbővítést, abban az esetben, ha:

  • létrehozunk egy új létesítményt,
  • meglévő kapacitásunkat növeljük, bővítjük,
  • a termékkínálatunkat bővítjük,
  • vagy termelési folyamatunkat megváltoztatjuk.

Ezen tevékenységek elvégzése kapcsán minimum 3, maximum 15 fő munkavállalót vehetünk fel teljes- vagy részmunkaidőben, kiknek a bérköltsége bizonyos mértékig elszámolható. Fontos kitétel, hogy a felvett munkavállalókkal minimum 3 éves határozott idejű szerződés, vagy határozatlan idejű szerződés kötése megkövetelt, ugyanis a támogatás felhasználásával vállaljuk, hogy fejlesztésünket 2 évig fenntartjuk.

A támogatás

A támogatás mértéke vállalkozás fajtánként eltérő. Mikro- és kisvállalkozás esetén a maximális támogatási intenzitás 70%, középvállalkozás esetében maximum 60%.

A támogatás összege minimum 8 millió forint, maximum 90 millió forint lehet.

Egyéb lehetőség

Amennyiben létszámbővítésen gondolkodik, de a fenti feltételeknek nem felel meg, úgy ajánlani tudjuk az „Új gyakornoki program” című felhívást, amely segítségével gyakornokok foglalkoztatására van lehetőség. Nem csupán a bérköltségük, de munkájukhoz szükséges eszközök megvétele is elszámolható. A pályázatról bővebben ide kattintva olvashat.

Ha bármelyik lehetőség felkeltette érdeklődését, töltse ki adatlapunkat

és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
talalkozzon-velunkvideki-vallalkozasok