Új gyakornoki program

 Kategória: Finanszírozás

Megjelent az „Új gyakornoki program” – „elődjéhez” hasonlóan célja, hogy a fiatalok foglalkoztatását segítse.

Bizonyára sok embernek ismerős lehet a gyakornoki program elnevezés, hiszen jelenleg is elérhető a GINOP-5.2.4-16-os kódszámú felhívás, amely keretei között szintén gyakornokok felvételére van lehetőség. De akkor mi is ez az új konstrukció?

Az új gyakornoki program

Tehát a felhívás célja, hogy segítse a fiatalok munkába állását, bér- és járuléktámogatást nyújt a gyakornokot felvenni kívánó vállalkozásnak, valamint a munkaterületének kialakítását is támogatja. Mindezentúl a gyakornok mellé kijelölhet egy fő mentort, aki a fiatal munkáját segíti majd és felügyeli – ennek a személynek a bérköltsége szintén elszámolható a pályázatban.

Pályázók a pályázatban

Támogatási kérelmet nyújthat be minden olyan vidéki mikro-, kis- és középvállalkozás, ami rendelkezik legalább egy lezárt üzleti évvel és éves átlagos statisztikai állományi létszáma minimum 1 fő volt.  Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni a másik oldalról sem, hiszen fontos kitétel, hogy ki is lehet gyakornok.

Gyakornok lehet az a fiatal, aki 25. életévét még nem töltötte be, regisztrált az Ifjúsági Garancia rendszerben, felsőfokú képesítéssel nem rendelkezik, jelenleg pedig nem folytat sehol tanulói jogviszonyt.

Foglalkoztatás

A pályázó vállalja, hogy a gyakornokot 6 + 3 hónapig foglalkoztatja, 40 órás, határozott idejű szerződéssel. Egy projekt keretében maximum 6 fő gyakornok vehető fel. A bértámogatáson kívül elszámolhatóak még a munkájukhoz szükséges eszközök is.  A gyakornokok mellé kijelölhető vállalati gyakornoki kapcsolattartó, akinek munkája szintén támogatott.

Kizárólag a vidéki régiókban megvalósuló projektet támogathatóak.

A támogatás

A támogatás mértéke az összes elszámolható költség 100%-a lehet. A támogatási összeg minimum 2.500.000 forint, maximum 22.176.000 forint lehet.

A támogatási kérelmek 2019. november 26.-tól lesznek benyújthatóak, egészen 2021. április 30.-ig.

A régi program

A nemrégiben lezárt gyakornoki program pályázatra több mint 4300 támogatási igény érkezett közel 34 milliárd forint értékben, melyből az Irányító Hatóság jelen pillanatig közel 3000 pályázatot támogatott majdnem 23 milliárd forint értékben. A fenti számokból is látható, hogy milyen népszerűségnek örvendett az előd – várhatóan az új program is hasonlóan népszerű lesz majd.

Ha a lehetőség felkeltette érdeklődését, töltse ki adatlapunkat

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek