Kedvező hitelek vállalkozásának

 Kategória: Finanszírozás

Közeledve a mostani fejlesztési ciklus végéhez, egyre nagyobb teret nyernek a kedvező hitelek is a pályázatok mellett.

Kedvező hitelek beruházásaihoz

Tapasztalataink alapján két nagyobb beruházási típust tudunk meghatározni – az ingatlanhoz kapcsolódó fejlesztéseket, ingatlanvásárlást, a másik pedig az eszközbeszerzés. Cikkünkben szeretnénk sorra venni, hogy milyen visszatérítendő forrásokat vehet igénybe egy vállalkozás a fenti fejlesztésekhez.

Ingatlankorszerűsítés

Amennyiben telephelyét, üzlethelyiségét szeretné felújítani, korszerűsíteni, esetleg bővíteni, akkor érdemes lehet megismerkedni a Széchenyi Beruházási Hitellel. Ez az államilag támogatott forma 0% kamatot kínál! Az igényelhető összeg minimum 1 millió, maximum 100 millió forint, az igényléshez szükséges önerőnek pedig minimum 20%-nak kell lennie. Minden olyan kkv igényelheti, amely rendelkezik egy lezárt üzleti évvel. A futamidő minimum 13 hónap, de akár 10 év is lehet.

Eszközbeszerzés

Ha technológiai korszerűsítést tervez, régi gépeit, eszközeit újakra cserélné ki, akkor a GINOP-8.3.5 kódszámú Hitelprogramot is ajánljuk, amely szintén 0%-os kamatot kínál. A hitel összege akár 150 millió forint is lehet, és már 10% önerőtől is igényelhetjük. Kezdő vállalkozásokat sem zárnak el ettől a lehetőségtől, esetükben a maximális összeg azonban csak 25 millió forint. A futamidő beszerzendő eszközökként változik, de legfeljebb 7 év lehet. A konstrukció esetében annyi megkötés van csupán, hogy a megvalósuló beruházásnak a vidéki régiókban kell elhelyezkednie.

Kettő az egyben

Vannak azonban olyan lehetőségek is, amelyek mind a két célt kiszolgálhatják. Az egyik ilyen a Növekedési Hitelprogram Fix. A kis- és középvállalkozások minimum 5, maximum 1000 millió forintot igényelhetnek kedvező, 2,5%-os kamatozás mellett. Igénylése egyszerű, kamatozása kedvező, a hitel költségei pedig elszámolhatók a vállalkozásban. A futamidő minimum 36, maximum 120 hónap.

Noha kicsit magasabb kamattal, de szintén megvalósítható ingatlan korszerűsítés és eszközbeszerzés is az MFB Refinanszírozási Hitelből is. A konstrukció előnye, hogy akár kedvezőtlenebb gazdasági eredménnyel is igényelhető. A hitel összege eszközök esetében maximum 50 millió, ingatlan-beruházás esetében maximum 100 millió forintig terjedhet, kamatozása pedig 5-6,5% körül alakul. A futamidő minimum 1, maximum 10 év lehet.

Miben tudunk segíteni?

Igyekszünk megtalálni a fejlesztési elképzeléseihez leginkább megfelelő konstrukciót. Segítségére vagyunk a hiteligénylés egész folyamatában – a banki ajánlatok bekérésétől kezdve, a banki előminősítősen keresztül egészen a kölcsönszerződés megírásában.

Amennyiben bármelyik lehetőség felkeltette érdeklődését, töltse ki adatlapunkat

ide kattintva,

és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
munkahelyteremtes-palyazatbol