Eszközbeszerzés pályázatból

 Kategória: Finanszírozás

Megjelent a felhívás, amely a vidéki kkv-k technológiai modernizációját támogatja kapacitásbővítés révén. 2019. november 21-től benyújthatóak a kérelmek!

Eszközbeszerzés kkv-knak

A pályázat célja, hogy a meghatározott iparágakban segítséget nyújtson a vállalkozásoknak kapacitásaik bővítésében, ezáltal kialakíthassanak egy modern eszköz- és gépparkot, valamint egy fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyet.

Ennek értelmében lehetőség nyílik új gépek, eszközök beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, ezekhez kapcsolódó információs technológia-fejlesztésre, gyártási licencek, know-how-k beszerzésére.

A pályázók köre

Pályázatot nyújthatnak be konvergencia régióiban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek rendelkeznek legalább 3 lezárt üzleti évvel, statisztikai létszámuk minimum 1 fő, valamint az alábbi ágazatban tevékenykednek:

  • számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása,
  • villamos berendezés gyártása,
  • gép, gépi berendezés gyártása,
  • valamint orvosi eszköz gyártása.

A támogatás milyensége

Minimum 5 millió, maximum 40 millió forint támogatás igényelhető. A támogatás intenzitása vállalkozás fajtánként és régióként eltérő, de akár a 70%-ot is elérheti.

A felhívás keretében nyújtott támogatás visszatérítendő és adott feltételek mentén vissza nem térítendővé alakuló támogatásnak minősül. Mit is jelent ez? Alapvetően, a támogatás amelyet a vállalkozás kap, visszatérítendő, kamatmentes támogatásnak minősül. Azonban hogyha a megvalósítás és fenntartás során megfelel a felhívás által támasztott kritériumoknak, úgy a támogatás részben, vagy akár egészben is vissza nem térítendő támogatássá módosulhat.

A támogatási kérelmek 2019. november 21-től lesznek benyújthatóak, az igénylésre következő év februárig lesz lehetőség.

Amennyiben a lehetőség felkeltette érdeklődését, igényeljen ingyenes helyszíni konzultációt!

 

Korábbi cikkek