Egy lépéssel közelebb a környezettudatos gazdasági tevékenységhez

 Kategória: Finanszírozás

2019 májusától elérhetővé válik az a vissza nem térítendő támogatás, amivel egy lépéssel közelebb kerülhetünk ahhoz az állapothoz, ahol a vállalkozásunk energiaszükségletét napenergiából fedezhetjük.

A konvergencia régió számára új lehetőség nyílik, amely során napelemes rendszerrel járulhatnak hozzá a környezetterhelés csökkentéséhez és a rezsiköltségek mérsékeléséhez. Olyan mikro-kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek 3 lezárt üzleti évvel, tehát 2016 előtt alakultak, illetve ebben az időszakban minimum egy munkavállaló rendelkezett bejelentett munkaviszonnyal a fejleszteni kívánt telephelyen.

A támogatás mértéke 1,5 és 3 millió forint között mozog, azonban a napelemes rendszer névleges teljesítménye nem haladhatja meg a 15 kW-ot.

A napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kW értéket. Amennyiben a költségek meghaladják a fajlagos költségszintet, akkor a támogatás a fajlagos költséghatár alapján kalkulált elszámolható költség alapján kerül meghatározásra. A fajlagos költséghatáron felüli rész önerőből finanszírozandó.

Az épületek tetején elhelyezett napelemes rendszerek nagyban hozzájárulhatnak vállalkozásunk sikerességéhez, hiszen a kiadásokon megtakarított összegek visszaforgathatók más fejlesztésekbe is, ezáltal is lehetőséget teremtve a vállalkozás piaci pozíciójának megerősítéséhez.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, az alábbi módokon veheti fel velünk a kapcsolatot:

☎ +36 70 492 5411

? info@gwconsulting.hu

? Ide kattintva kitöltheti az előminősítőnket, hogy azonnal megtudhassa, milyen esélyekkel indulhat a pályázaton!

 

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
Magyar Falu Programginop414