Emelkedett a KKV-k számra felvehető kamatmentes hitel keretösszege

 Kategória: Finanszírozás

Az október közepén meghozott kormányzati döntés alapján emelkedett a KKV-k számára felvehető kamatmentes hitel keretösszege mintegy 20 milliárd forinttal.

Egy korábbi cikkünkben már megemlítettük a GINOP-8.3.5-18 pályázatot, amely lehetőséget teremt a vidéki mikro-kis- és középvállalkozások számára, hogy kamatmentes hitel felvételével korszerűsíthessék vállalkozásukat tárgyi eszközök, illetve immateriális javak vásárlásával.

A KKV Technológiai Hitelprogramnak köszönhetően két hónap alatt több mint 430 projekt nyert támogatást 12 milliárd forintnyi összegben. Ez az jelenti, hogy az eredeti 59,63 milliárdos keretösszeg 20%-a már felhasználásra került, így a kormány az eredeti összeget 79,63 milliárd forintra növelte.

A hitel kondíciói

A kamatmentes hitel 1-50 millió forint között igényelhető maximum 7 éves futamidővel akár már 10%-os önerővel is. A program célja a korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztés képességének elősegítése olyan vállalkozások számára, amelyek beruházásai jövedelmezőek. Ennek a támogatásnak a különlegessége, hogy sok más hitelprogrammal ellentétben, támogatja a kezdő vállalkozásokat is. Az ő esetükben a maximálisan igényelhető összeget 25 millió forintban állapították meg.

A megigényelt támogatásból elsősorban tárgyi és immateriális eszközök vásárolhatóak. Előbbiek esetében a Vámtarifa szám (VTSZ) listán szereplő beszerzések támogathatóak, amelyek elengedhetetlenek a fejlesztendő tevékenységek elvégzéséhez. A programban nemcsak termelő vállalkozások vehetnek részt, hanem akár egészségügyi szolgáltatást nyújtó gazdálkodó szervek is, mint például fogorvosok, vagy akár az állatorvosok is.

A Hitelprogram a konvergencia térséget támogatja, így a közép-magyarországi régióban található vállalkozások abban az esetben igényelhetik meg a kölcsönt, ha a felhasználási helye valamely vidéki telephelye.

Segítünk a hiteligénylés folyamatában is!

Töltse ki adatlapunkat

ide kattintva,

és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
epitoipari-palyazat-akar-100energetikai-beruhazasok-vallalkozasanak