Képzési pályázat III. ütem – folytatódik a népszerű pályázat!

 Kategória: Finanszírozás

2024 tavaszán egyre izgalmasabb pályázati lehetőségek nyílnak vállalatok számára. Az egyik ilyen felhívás, ami mellett nem érdemes elmenni, az a képzési pályázat III. üteme, amelynek keretein belül számos vállalkozás kaphat támogatást a munkahelyi képzések megvalósításához.

Képzési pályázat III. ütem – a fontosabb részletek

A képzési pályázat III. ütemének benyújtási időszaka 2024. március 5-től 2024. június 30-ig tart. Ennek keretében a cél az, hogy a vállalkozások támogatást kapjanak munkavállalóik képzéséhez, ezzel pedig növeljék termelékenységüket és versenyképességüket.

Fontos megjegyezni, hogy a pályázatnak nincs területi korlátja – így budapesti cégek is jelentkezhetnek!

Pályázók köre

A pályázatra mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok jelentkezhetnek, feltéve hogy legalább egy lezárt, beszámolóval alátámasztott teljes üzleti évvel rendelkeznek. Emellett vannak speciális feltételek a magas energiaintenzitású ágazatokban működő vállalkozásoknak, számukra nem szükséges az egy lezárt üzleti év.

Magas energiaintenzitású termelésben érintett ágazatok listája:

2017 Szintetikus kaucsuk alapanyag gyártása

2331 Kerámiacsempe, -lap gyártása

2311 Síküveggyártás

1711 Papíripari rostanyag gyártása

2352 Mész-, gipszgyártás

2011 Ipari gáz gyártása

2410 Vas-, acél-, vasötvözet-alapanyag gyártása

2540 Fegyver-, lőszergyártás

2313 Öblösüveggyártás

1062 Keményítő, keményítőtermék gyártása

2332 Égetett agyag építőanyag gyártása

2399 M.n.s. egyéb nemfém ásványi termék gyártása

2451 Vasöntés

2351 Cementgyártás

1712 Papírgyártás

2014 Szerves vegyi alapanyag gyártása

Támogatható képzések

A pályázat képzési lehetőségek széles skáláját foglalja magába:

  1. Szakmai ismeretre irányuló, mint a szakképesítés megszerzése, részszakmára felkészítés (pl: raktárvezetői, energetikusi képzés), vagy munkatevékenységre irányuló fejlesztett tudás megszerzése (pl: gyártósori eszközök szerelése).
  2. Soft skillek fejlesztését célzó, mely ágazattól független kompetenciák megszerzését, fejlesztését segíti, mint például a csapatmunka, az ügyfélszolgálati kommunikáció, a vezetői készségek, a postcovid hatásokat feldolgozó tréning.
  3. Információs és kommunikációs technológiára irányuló, mely a digitális technológia használatát elősegítő, fejlesztő képzés lehet, mint például az irodai szoftverek használata, a CNC programozási ismeretek elsajátítása.
  4. Nyelvi tudást fejlesztő, akár alapfokú angol nyelvvizsgára felkészítő képzés is.

Támogatás mértéke és elszámolható költségek

A támogatás mértéke a vállalkozás méretétől függ. Mikro-, kisvállalkozások esetében 70%-os támogatás kapható, maximum 75 millió forint igényelhető. Középvállalkozások esetében 60%-os az intenzitás, szintén 75 millió forint a maximálisan igényelhető összeg. Nagyvállalatok esetében 50%-os támogatással, maximum 150 millió forint igényelhető. A magas energiaintenzitású ágazatba tartozó vállalkozások esetében a támogatás mértéke 100%!

Az elszámolható költségek közé tartozik a képzési költség, a bértámogatás és a szakmai megvalósítói költség.

A maximálisan elszámolható egy főre jutó képzési költség 250 000 forint, ami négy szempont (hátrányos helyzet vagy megváltozott munkaképesség, hátrányos helyzetű régió, kiemelt ágazat, IKT képzések) bármelyikének teljesülése esetében 350 000 forintra növelhető:

Ha szeretné kihasználni ezt a fantasztikus lehetőséget vállalkozása fejlesztésére és munkavállalói képzésére, ne habozzon!

2024. március 14-én online konferenciát tartunk a pályázatról, amire ide kattintva regisztrálhat!

Keressen minket elérhetőségeinken, és segítünk elkészíteni pályázatát!

Korábbi cikkek
kamatmentes-hitelkis-elip