Hamarosan pályázat érkezik: Feldolgozóipari üzemek komplex fejlesztése

 Kategória: Finanszírozás

Lassan itt a várva várt idő, amikor lehetőség nyílik az élelmiszeripari és borászati üzemek fejlesztésére pályázati forrásból. A Közös Agrár Politika (KAP) keretein belül megjelenő KAP ÉLIP pályázat 50%-os alap támogatási intenzitással várja a résztvevőket. Két fő célterületet kijelölve, a mezőgazdasági üzemek értéknövelését és piacra jutását segíti, valamint külön jogcímként a mezőgazdasági termékek zöld beruházásait támogatja.

Frissítés: 2024. április 5-én a felhívás társadalmi egyeztetés alá került. A tervezett felhívás alapján cikkünket frissítettük!

Kik indulhatnak?

Az összes méretű vállalkozásnak lehetősége nyílik részvételre, beleértve az őstermelőket, egyéni vállalkozókat, mikro-, kis- és középvállalkozásokat, valamint nagyvállalatokat is. Fontos kiemelni, hogy a mérettől függetlenül mindenkinek egy teljes lezárt üzleti évvel, valamint magyarországi székhellyel, vagy telephellyel kell rendelkeznie.

Feldolgozóipari üzemek fejlesztése – mit fog támogatni?

A pályázat két célterületet határoz meg:

  1. célterület: Mezőgazdasági termékek értéknövelése, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztést célzó beruházások támogatása
  2. célterület: Mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez kapcsolódó zöld beruházások támogatása

A pályázat számos területen nyújt lehetőséget, ideértve az élelmiszerüzemek technológiájának fejlesztését, ingatlan beruházásokat, energiafelhasználást csökkentő fejlesztéseket, megújuló energia felhasználásának növelését, vállalatirányítási szoftverek és hardverek beszerzését, szállítójárművek vásárlását, valamint a szavatoláshoz kapcsolódó rendszerek kialakítását. Emellett az élelmiszeripari termékek egyéb típusú értéknövelését célzó beruházások is támogatottak.

Mekkora támogatásra lehet pályázni?

A pályázat keretein belül mininum 200 millió Ft, maximum pedig 5 milliárd Ft támogatás igényelhető, amennyiben az értéknövelési célterületben gondolkodunk. Ha zöld beruházást választunk, akkor ez a maximum összeg 1 milliárd Ft lehet. A támogatási intenzitás alapból 50%, de megújuló üzemek esetén akár 70%-ra is növelhető.

Mikor éri meg elkezdeni a felkészülést?

A tervezett felhívás alapján a támogatási kérelmek 2024. július 30-tól benyújthatóak. Felmerülhet a kérdés, hogy miért a távolinak tűnő időpont?

Az előkészületek időigényesek lehetnek, beleértve az építési munkák tervezését, költségvetés készítését és technológiai fejlesztésekhez tartozó ajánlatok beszerzését. A megfelelő szakemberek bevonása és az alapos előkészületek kulcsfontosságúak a sikeres pályázat megnyeréséhez.

Ne maradjon le a lehetőségről! Ha szeretne felkészülni és részt venni ebben a nagy kihívásban, keressen minket! Szakértő csapatunk ingyenes helyszíni konzultációt biztosít az Ön számára!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
kamatmentes-hitel