Széchenyi Zöld Beruházási Hitel MAX+ – 1,5%-os kamat!

 Kategória: Finanszírozás

Elérhetővé vált a Széchenyi Zöld Beruházási Hitel MAX+, ami új lendületet hozhat a vállalkozásoknak! 2024. június 30-ig használható ki ez a kedvező kamattámogatott lehetőség, amellyel növelheti cége energiahatékonyságát.

Széchenyi Zöld Beruházási Hitel MAX+ – mi is ez pontosan?

A hitel célja széleskörű: segíti az energiahatékonyság javítását és a technológiai váltást, a “zöld” beruházások valóra váltására ösztönözve. Például az energia- és erőforrás hatékonysági intézkedések, megújuló energiaforrások alkalmazása, valamint technológiaváltások megvalósítása mind szerepelnek a támogatott fejlesztések között.

A Széchenyi Zöld Beruházási Hitel MAX+ konstrukciót mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik, az egész ország területéről – amennyiben az adott cég rendelkezik legalább egy teljes lezárt üzleti évvel, és nincs lejárt köztartozása vagy hiteltartozása.

A hitel felhasználása szabadon választható a támogatott területek közül, beleértve energiahatékonysági intézkedéseket, megújuló energiaforrások alkalmazását és az elektromobilitáshoz kapcsolódó beruházásokat.

Például homlokzat és tetőszerkezet hőszigetelését, világításkorszerűsítését, nyílászáró korszerűsítést, napelemes-, napkollektoros rendszer telepítését, vagy elektromobilitási infrastruktúra kiépítését vállalati telephelyen – ezek mind-mind szóba jöhetnek.

Feltételek

A hitel felvevőjeként a beruházás tervezett költségének legalább 10%-át saját erőből kell finanszírozni, és a hitelösszeg 1 milliótól egészen 500 millió forintig terjedhet. A futamidő maximum 10 év, így a visszafizetés könnyen beilleszthető a vállalkozás napi üzemmenetébe.

Az üzleti világban minden előnynek megvan az ára, de a Széchenyi Zöld Beruházási Hitel MAX+ esetében a kamat csak fix 1,5% évente. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy ilyen beruházásokhoz ilyen alacsony kamatozású konstrukciót nem talál most a piacon! Kezelési költség nincs, a szerződéskötési díj pedig mindössze egyszeri 2%, maximum 2 millió forint. A folyósítási jutalék 15 000 forint/folyósítás, projektvizsgálati díj nem kerül felszámításra.

Természetesen biztosítékra szükség van a hitel felvételéhez, amelyek a hagyományos bankári biztosítékokat jelentik.

Itt az ideje gondolni a jövőre, és elkészíteni a tervet a következő nagy lépésre, a „zöldítésre”! A Széchenyi Zöld Beruházási Hitel MAX+ nem csak egy kedvező kamatozású hitel, hanem egy új út a fenntartható fejlődéshez vállalkozása életében!

Amennyiben bármilyen kérdése adódna a konstrukcióval kapcsolatban, keresse bizalommal kollégáinkat!

Korábbi cikkek
feldolgozoipari-uzemek-fejlesztese