Önkormányzati feladatellátás támogatása

 Kategória: Finanszírozás, Településfejlesztés

Megjelent egy remek lehetőség az önkormányzatok számára! A pályázat célja, hogy segítse a települések vezetőségét fejlesztéseik végrehajtásában.

Milyen fejlesztésekről is beszélhetünk? Ilyen lehet a bölcsőde és óvoda színvonalának emelése, az egészségügyi alapellátás biztosítása, javítása, a sporttevékenységek feltételeinek megteremtése, vagy akár a polgármesteri hivatal fejlesztése és felújítása az igazgatási tevékenységek biztosítása érdekében.

Önkormányzati feladatellátás támogatása – hogyan?

A pályázat három támogatási területre osztható, így az önkormányzatok pályázhatnak:

  • Intézményfejlesztésre és hivatalfejlesztésre (100%-ban tulajdonban levő épületek esetében)

Meglévő óvoda, bölcsőde felújítása, korszerűsítése, egészségügyi alapellátást szolgáló épület vagy helyiség infrastrukturális fejlesztése, közös önkormányzati székhely hivatalának fejlesztése és felújítása

  • Sportfejlesztésre (szintén 100%-ban önkormányzati tulajdonú)

Óvodai, iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztése, felújítása vagy új sportlétesítmény létrehozása

  • Valamint az önkormányzat tulajdonában levő utak, hidak, járdás felújítására és karbantartására

Szilárd burkolatú közutak felújítása, járda javítása, felújítása, útszakasz műtárgyainak felújítása, út tartozékainak korszerűsítése

Fontos kiemelni, hogy egy önkormányzat csupán egy célterület támogatására nyújthat be pályázatot, tehát vagy csak intézmény- és hivatalfejlesztésre, vagy csak sportfejlesztésre, vagy csak utak, járdák felújítására igényelhető támogatás.

Itt nincs semmilyen megkötés, bármekkora lélekszámú településtől fogadják a pályázati dokumentációkat!

Mekkora támogatás kapható?

A támogatás mértéke függ a megvalósítandó alcéltól, illetve a település egy lakosra jutó adóerő képességétől. Ez a szám minimum 50%, maximum pedig 95% lehet.

A támogatás összege 20 és 60 millió forint között mozog, azonban ezt is befolyásolja az alcél, valamint a település lakosságszáma.

Ne maradjon le a lehetőségről, vegye kézbe települése fejlesztését!

Hallgassa meg ingyenes Onlinekonferenciánkat a témában! Nem csak erről a pályázatról, de további települését támogató lehetőségekről is hallhat! Regisztráljon ide kattintva!

Ingyenes konzultációs lehetőséget is igényelhet a lenti űrlap kitöltésével!

Korábbi cikkek
nagyvallalati-beruhazasi-programhitelprogram-ujratoltve