Kapacitásbővítő pályázat érkezik: Új lehetőség a vállalkozásoknak 2024-ben!

 Kategória: Finanszírozás

2024 első felében izgalmas lehetőség nyílik a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A kapacitásbővítő pályázat lehetőséget biztosít a vállalkozásoknak arra, hogy bővítsék munkaerő állományukat és növeljék hatékonyságukat.

Kik pályázhatnak a kapacitásbővítő pályázatban?

A pályázat célja, hogy támogassa azokat a vállalkozásokat, akik rendelkeznek egy teljes lezárt üzleti évvel és legalább 1 fő statisztikai létszámmal. A négy hátrányos régió vállalkozásai pályázhatnak, tehát az Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld vagy Dél-Dunántúl régiók cégeit várja ez a lehetőség. Megjegyzendő, hogy a pályázat benyújtásáig kell bejegyezni a székhelyet – így ha gondolkodik abban, hogy az adott megyék valamelyikébe létesít telephelyet, ez sem akadály.

A támogatás

A kapacitásbővítő pályázat segítséget nyújt a vállalkozások számára abban, hogy munkaerő állományukat bővítsék. Támogatás minimum 1, maximum 10 fő foglalkoztatásához igényelhető. Ezenkívül, az egy főre jutó támogatás mértéke új munkavállalók esetén maximum 2 467 920 Ft lehet.

Fontos megjegyezni, hogy a vállalkozásnak 30% önrészt kell biztosítania, ami azt jelenti, hogy a megítélt támogatás a projekt elszámolható költségeinek maximum 70%-át fedezheti. Az önrész biztosítja, hogy a vállalkozás is elkötelezett a fejlesztés iránt, és hosszú távon sikeres maradjon.

A pályázat számos területet támogat, többek között az alábbi költségek elszámolására van lehetőség:

  • Munkabér és jogszabályban meghatározott bérpótlékok,
  • szociális hozzájárulási adó,
  • a bérköltség 30%-át kitevő mértékig munkahely létrehozásához kapcsolódó eszközbeszerzést, beleértve a szállítást és üzembe helyezést, és online marketing és felhőalapú üzleti szolgáltatások.

További kötelezettségek

A támogatás 6 hónapig jár, majd utána a kedvezményezettnek vállalnia kell, hogy a felvett munkavállalókat további 4 hónapig biztosan tovább foglalkoztatja, ám erre az időszakra már nem jár támogatás. Kitétel, hogy az említett 4 hónap alatt a munkavállaló munkaideje nem csökkenhet, valamint a bruttó bére nem eshet a támogatás keretében folyósított bérköltség alá.

 

A kapacitásbővítő pályázat egy kiváló lehetőség a magyar vállalkozások számára a növekedésre és hatékonyság fokozására. A támogatások széles körét kínálja, és hozzájárul a munkahelyteremtéshez és a gazdasági növekedéshez.

Érdemes már most elkezdenie a felkészülést, hogy a pályázat megjelenésekor már konkrét dokumentációval rendelkezzen!

2023. november 7-én online konferenciát tartunk a témában! Bemutatjuk a várható pályázat jellegzetességeit és követelményrendszerét. Ide kattintva regisztrálhat!

Amennyiben ingyenes konzultációs lehetőséget szeretne igényelni szakértőinktől, a lenti űrlap kitöltésével megteheti!

Korábbi cikkek
repowereuagrartamogatasok-2024-menetrend