Kiemelkedő hitelkonstrukciók vállalkozásoknak!

 Kategória: Finanszírozás

A 2022-es év sokunk életében változást ígér, változást remél. Így lesz ez a támogatott hitelkonstrukciókkal is. A tavalyi évben nagy érdeklődést mutattak a Széchenyi Kártya Program hiteltermékei, melyekről az hírlett, hogy 2021 december végén lezárulnak, azonban ez most megváltozott! A konstrukciók idén 2022 nyaráig újra elérhetőek, de bizonyos feltételek változtak.

A hitelkonstrukciók, kedvező kamatozású vállalkozói hitelt nyújtanak elsősorban a kisvállalati szektorban működők számára,  melyek folyósítása az Európai Unió segítségével valósul meg.

 

Melyek ezek a hitelkonstrukciók? Ön melyik vállalati hitelt választja vállalkozása fellendítése érdekében?

A programban öt különböző hitelkonstrukciót különböztetünk meg, amelyek a következők:

  • Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – fix 0,5%-os kamatozású hitelt biztosít a turisztikai szektorban működő mikro-, kis és középvállalkozások számára. Minimum 1 millió, maximum 250 millió forint igényelhető rajta.
  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO! – a kamat ebben az esetben 2,5 %, azonban itt már nem szerepel ágazati korlátozás. Minimum 1 millió, maximum 100 millió forint igényelhető.
  • Széchenyi Likviditási Hitel GO! – fix 2,5 %-os kamatot kínál, maximum 250 millió forint igényelhető.
  • Széchenyi Beruházási Hitel GO! – a kamat fix 1 %, és mivel nagyobb beruházások finanszírozhatóak ebből a termékből, így minimum 500 ezer, maximum 1 milliárd forint igényelhető rajta.
  • Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO! – ebben az esetben is a kamat fix 1 %, azonban ezt a hitelt az agrárium résztvevői igényelhetik csak. Minimum 1 millió, maximum 1 milliárd forint kölcsönösszeg vehető fel.

Összegezve minden eddigit a Széchenyi Kártya hitelkonstrukciókról:

  • Segítségével kedvezményes, államilag támogatott vállalati hitelhez juthatnak a vállalkozások,
  • bármely magyarországi vállalkozás megigényelheti,
  • a hitel célját illetően, legtöbb esetben szabadon felhasználható(kivéve a beruházási hitelek), illetve hitelkiváltásra is használhatóak,

Elmondható, hogy olyan kedvező konstrukciókról beszélünk, melyeket érdemes kihasználni, és jobban megismerni, annak érdekében, hogy megkönnyítse vállalkozása működését.

Igényeljen ingyenes konzultációs lehetőséget kollégáinktól, és ismerje meg a Széchenyi konstrukció kiemelt hiteleit.

Korábbi cikkek
magyar-falu-program