Egyéni vállalkozók pályázati lehetőségei

 Kategória: Finanszírozás

Manapság nagyon sok kérdést kapunk, hogy a jelenlegi, vagy a jövőbeni ciklusban mik az egyéni vállalkozók pályázati lehetőségei. Igyekeztünk cikkünkben ezeket a felhívásokat egy csokorba szedni!

Kik az egyéni vállalkozók?

Az egyéni vállalkozók fogalmát Magyarországon törvény fogalmazza meg. E szerint egyéni vállalkozó az a devizajogszabályok szerint belföldinek minősülő természetes személy, vagy külföldinek minősülő külföldi állampolgár, aki gazdasági tevékenységet folytat. Az egyéni vállalkozónak ugyanúgy be kell jelentkezni a helyi önkormányzatnál helyi iparűzési adó hatálya alá, valamint regisztrálnia kell az illetékes Kereskedelmi és Iparkamaránál is.

Egyéni vállalkozók pályázati lehetőségei

Noha a pályázati rendszer javarészt a kettős könyvvitelt folytató gazdasági társaságokat támogatja, akadnak olyan felhívások is, amelyeken egyéni vállalkozók, egyéni cégek is indulhatnak.

Hátrányos helyzetű települések vállalkozásainak támogatása – GINOP-1.2.9-20

Ezen pályázathoz két településlista tartozik – hogyha a vállalkozás székhelye az egyik településen található, akkor jogosult lehet támogatási kérelmet benyújtani. Támogatás igényelhető eszközbeszerzésre, ingatlanberuházásra, információs technológiafejlesztésre, képzésre, valamint bérköltés támogatásra. Akár 70%-os támogatás is elérhető, a maximálisan igényelhető összeg 60 millió forint. A pályázatok benyújtása 2021. január 19-től lehetséges.

Többet erről a kiírásról ide kattintva olvashat.

Divat- és dizájnipar támogatása – GINOP-1.2.14-20

A felhíváson való indulás TEÁOR listához kötött, a vidéki vállalkozások abban az esetben pályázhatnak, hogyha tevékenységük szerepel a felhíváshoz tartozó listában. Pár példa: indulhatnak rajta varrodák, ruha gyártók, cipő gyártók, ékszerkészítők, vagy divattervezők. A keretei között elszámolhatóak személyi jellegű ráfordítások, beruházási költségek, építéshez kapcsolódó költségek, immateriális javak beszerzése, valamint a szakmai tevékenységhez kapcsolódó szolgáltatások költségei is. A támogatás maximális mértéke 70%, valamint maximum 150 millió forint igényelhető.

Olvasson róla bővebben itt!

Telephelyfejlesztés, eszközbeszerzés Pest megye kedvezményezett járásaiban – PMKKV Komplex

Pest megye Ceglédi, Nagykátai, Nagykőrösi és Szobi járásainak vállalkozásaitól fogadják a támogatási kérelmeket. A beruházásokat két kategóriába sorolják: nagy és kisléptékű beruházásokra lehet támogatást igényelni. Mind kis és nagyléptékű beruházásként megvalósítható új épület építése, létesítése, meglévő épületek bővítése, új eszköz beszerzése. Csak kisléptékű beruházásként valósítható meg épület felújítása és átalakítása. Önállóan nem támogatható tevékenységként szerepel a megújuló energiaforrások használata, szolgáltatások igénybevétele, valamint eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licencek és know-how-k beszerzése.

A pályázatok 2021. január 5-től nyújthatóak be, a maximális támogatási intenzitás 70%, a maximum igényelhető összeg pedig 120 millió forint.

Itt olvashat bővebben a felhívásról!

A fenti pályázati lehetőségek még a 2014-2020-as fejlesztési ciklus pályázatai. Jövő évtől kezdődik a következő ciklus, amelyről már megjelentek információk – ezeket összeszedve ebben a cikkünkben találja meg.

Pályázatokon túl – hitel lehetőségek

A pályázatok sokszor kemény feltételrendszert állítanak a pályázók elé. Ilyenkor szoktuk ajánlani a kamattámogatott hitel lehetőségeket, amik szintén könnyedséget jelenthetnek a beruházások, fejlesztések megvalósításakor. Ilyen hitelek lehetnek például az MFB Krízis Program, Növekedési Hitelprogram Hajrá, vagy az Agrár Széchenyi Kártya.

Hogyha bármelyik lehetőséggel kapcsolatban kérdése lenne, keressen minket bizalommal! A lenti adatlap kitöltésével igényelhet tőlünk ingyenes pályázati tanácsadást.

Amennyiben szeretné, hogy azonnal értesüljön az Önnek megfelelő pályázati lehetőségekről, akkor iratkozzon fel ingyenes pályázatfigyelési szolgáltatásunkra, ide kattintva!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
hatranyos-helyzetu-telepulesek-vallalkozasainak-tamogatasaelelmiszeripari-kozepvallalkozasok-tamogatasa