Élelmiszeripari középvállalkozások támogatása

 Kategória: Finanszírozás

Megjelent az élelmiszeripari középvállalkozások támogatását célzó pályázat! 2021. február 15-én indulhat meg a benyújtás!

A felhívás célja, hogy a támogatással komplex beruházásokat támogasson, amelyek segítik az élelmiszeripari vállalkozások piaci pozíciójának erősítését, versenyképességük növelését és segítsék őket a munkahelyek megtartásában.

Pályázók köre

Pályázatot nyújthat be minden olyan középvállalkozások, amely rendelkezik legalább egy lezárt üzleti évvel, valamint a felhívás első számú mellékletében szereplő valamely TEÁOR szám szerinti, cégkivonatba 2020. július 30. előtti dátummal bejegyzett főtevékenységgel rendelkezik. Ennek értelmében pályázhat például húsfeldolgozó, gyümölcs- és zöldség feldolgozó, édességgyártó, tejtermék előállító, malomipari termékeket gyártó vállalkozás, de akár még sörgyártó is. A pontos listát ide kattintva tekintheti meg.

Élelmiszeripari középvállalkozások támogatása

A támogatott tevékenységek köre igen széles. Lehetőség van új eszközök, gépek beszerzésére, információs technológia-fejlesztésre, ingatlan-beruházásra, licencek, know-how-k beszerzésére, tanácsadói és képzési szolgáltatások igénybevételére, valamint megújuló energiaforrások használatára is.

A pályázónak vállalnia kell, hogy a projektet 18 hónap alatt befejezi. Amit még fontos kiemelni: a támogatás eredetileg visszatérítendő támogatásnak minősül, amely bizonyos feltételek teljesítése mellett a projekt végrehajtás alatt vissza nem térítendő támogatássá alakulhat.

A támogatás maximális mértéke 60% lehet. Minimum 30 millió forint, maximum pedig 500 millió forint igényelhető.

Csak a vidéki régió vállalkozásai pályázhatnak – a Közép-magyarországi régió vállalkozásai csak abban az esetben, hogy a projekt megvalósítása a vidéki régiókban fog megtörténni.

A felhívás immáron teljes egészében elérhetővé vált. A támogatási kérelmek benyújtása 2021. február 15-én kezdődik meg, és egészen 2021. március 30-ig tart.

Ne halogassa a felkészülést! Amennyiben felkeltette érdeklődését a lehetőség, igényeljen tőlünk ingyenes konzultációs lehetőséget!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
egyeni-vallalkozok-palyazati-lehetosegeipalyazati-evertekeles-2020