Hitellehetőségek napjainkban

 Kategória: Finanszírozás

Milyen hitellehetőségek vannak most napjainkban, mennyire van befolyással a kialakult helyzet a hitelpiacra? Képes Ildikó, hitelkoordinációs igazgatónk cikkét olvashatják most a témában.

Hitellehetőségek – Képes Ildikó, hitelkoordinációs igazgatónk tollából

A jelenleg globálisan tomboló járványhelyzetet sajnos nyugodtan tekinthetjük egy újabb válsághelyzetnek, melyet egy évtizeddel ezelőtt már sokan átélhettünk. Állíthatjuk, hogy nincs olyan cég körülöttünk, amelyet ne érintene valamilyen módon a kialakult helyzet.

Nagy a bizonytalanság a céges hitelek körül is, sorra jönnek ki a kormányrendeletek a különböző mentőcsomagokkal, többek között a vállalati hitelekre is vonatkozó fizetési moratóriummal. Ez a bejelentett törlesztési felfüggesztés csak a már meglévő, futó hitelekre vonatkozik.

De mi lehet a megoldás akkor, ha egy vállalkozásnak most van szüksége forrásra? Sajnos egyelőre a bankokra a hagyományos hitelezés kapcsán egy darabig nem lehet számítani, ők el lesznek foglalva a moratórium részleteivel, illetve a meglévő ügyfelek kármentésével.

Számos cikkünkben írtunk már arról, hogy a 2020-as támogatási időszakban a vissza nem térítendő támogatások mellett egyre több visszatérítendő támogatási forma is elérhetővé fog válni. Sokaknak ismerősek lehetnek a „0%-os kamatozású”, vagy a „kamattámogatott Uniós hitel” kifejezések.

Szeretnénk figyelmébe ajánlani egy olyan lehetőséget, amivel még a jelenlegi nehezebb helyzetben sem kell lemondania a fejlesztés-, az eszközpark korszerűsítés- és ezáltal akár a szolgáltatásbővítés lehetőségéről.

0%-os kamatozású hitelprogram

A hitelprogram célja, hogy támogassa a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítését, illetve korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességét.

MIK LEHETNEK A HITELCÉLOK?

  • technológiai korszerűsítést eredményező új eszközök beszerzése, illetve az eszköz beszerzéséhez kapcsolódó immateriális javak beszerzése (VTSZ lista alapján).

Egy vállalkozás minimum 1 millió, maximum 150 millió forintot igényelhet. A kezdő vállalkozások esetében a maximális kölcsönösszeg csak 25 millió forint.

A jelenlegi helyzetben ennek a Hitelprogramnak legnagyobb előnye az, hogy a törlesztést – a moratóriumtól függetlenül – lehetséges akár 12 hónappal elhalasztva megkezdeni.

A felvételhez csupán 10% önerő elengedő! A kamatozása igencsak kedvező, 0%.

A futamidő beszerzendő eszközökként változó, de legfeljebb 7 év lehet. Kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj és szerződésmódosítási díj nem kerül felszámításra.

Mivel hitelről beszélünk, ezért szükséges fedezetet is biztosítani, mely a beruházás összegének 50%-a kell, hogy legyen, ez alapesetben a megvásárolandó eszköz .

Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy az elbírálási eljárás folyamatos, beszéljünk akár a pályázati, akár a hitel oldalról.

Cégünk, mint mindig, most is azon van, hogy legjobb tudásával támogassa a vállalkozásokat.  Amennyiben kérdése lenne a hitelek kapcsán, jobban megismerné a folyamatot, vagy igényelni szeretne, de nem tudja, hogyan kezdjen neki, keressen fel minket bizalommal!

Tekintse meg 2020. április 9-én megrendezésre kerülő Onlinekonferenciánkat, melyre IDE kattintva regisztrálhat, vagy kérjen visszahívást kollégáinktól a lenti űrlap kitöltésével!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

 

Korábbi cikkek
online-palyzati-tancsadasgyakornoki-program-vallalkozasanak