Díszkertészeti pályázat – tervezet státuszban!

 Kategória: Finanszírozás

Jó hír érkezett a zöldterület-kezeléssel foglalkozó vállalkozások és díszkertészek számára: hamarosan megnyílik a lehetőség a díszkertészeti pályázatok benyújtására. A pályázatokat előreláthatólag 2024. június 25-től várják, így érdemes már most elkezdeni a tervezést és az előkészületeket.

Támogatás célja

A díszkertészeti ágazat rendkívül fontos szerepet tölt be az emberi környezet alakításában és az élhető környezet fenntartásában. A pályázat célja a zöldterület-kezeléssel foglalkozó vállalkozások támogatása, valamint a díszkertészek ágazatának fejlesztése. Az ágazat modernizációja és a szolgáltatások színvonalának emelése révén hozzájárulhatunk a fenntartható környezet kialakításához és a városi zöldterületek megőrzéséhez.

Ki pályázhat a díszkertészeti pályázaton?

A pályázaton részt vehetnek gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, őstermelők, valamint dísznövény előállítással, kereskedelemmel vagy zöldterület kezeléssel foglalkozó kisvállalkozások, akik/amelyek:

  • a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben a vállalkozás értékesítés nettó árbevétele vonatkozásában 40%-ot meg nem haladó mezőgazdasági, illetve 50%-ot meg nem haladó erdőgazdálkodási nettó árbevétellel rendelkeznek
  • tevékenysége legalább a támogatási kérelem benyújtását megelőző két teljes lezárt üzleti évben magában foglalta a következők legalább egyikét:
    • TEAOR’08 8130 – zöldterület-kezelés,
    • TEAOR’08 4776 – dísznövény-kiskereskedelem,
    • TEAOR’08 4622 – dísznövény-nagykereskedelem
  • mikro-, vagy kisvállalkozásnak minősülnek.

Támogatható tevékenységek köre

A pályázat két célterületet határoz meg.

Az első célterület: A versenyképesség javítása érdekében a dísznövény előállításhoz, kereskedelemhez vagy zöldfelület kezeléshez szükséges épületek, létesítmények építése, kialakítása, bővítése, felújítása

Ebben a célterületben lehetőség van támogatást igényelni többek között telephely, áruda kialakítására, bővítésére, felújítására, fedett/nyitott rakodótér kialakítására, üveg vagy fóliaborítású termesztő berendezések létesítésére, vagy megújuló energiaforrású rendszerek telepítésére.

A második célterület: Építéssel nem járó, a dísznövény előállításhoz, kereskedelemhez és zöldfelület-kezeléshez kapcsolódó új gépek és eszközök, technológiák vásárlása

Tehát itt gépek, eszközök vásárlását támogatják, így lehetőség nyílik kertészeti erő-, és munkagépek (traktor, eszközhordozók), növényvédelmi- (permetezőgépek, köd képzők), növénytermesztési- (bálabontó, talajművelők), növényápolási- (akkumulátoros metszőollók, láncfűrész), zöldterület kezelési gépeket (gyepfelszedők, fűvetők) beszerezni.

Projekt területi korlátozása

A pályázatok Magyarország egész területén megvalósíthatóak, így minden érintett vállalkozás és díszkertész számára elérhetőek.

Támogatás mértéke és összege

A támogatás mértéke legfeljebb 65%, és az összeg maximálisan 36,6 millió forint lehet. Ez jelentős segítséget nyújthat az ágazat fejlesztésében és a vállalkozások versenyképességének javításában.

Ha Ön is részt szeretne venni a díszkertészeti pályázaton, érdemes már most elkezdeni a felkészülést és a pályázati dokumentáció összeállítását. A zöldterület-kezeléssel foglalkozó vállalkozások számára ez egy remek lehetőség a fejlődésre és a szakmai előrelépésre. Ne hagyja ki!

Ha segítségre lenne szüksége, keressen minket bizalommal!

2024. május 14-én online konferenciát tartunk az érkező, agráriumnak szóló pályázatokról! Ide kattintva regisztrálhat az eseményre!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Javasolt további hírek
boraszati-gepbeszerzes