Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program 2021

 Kategória: Finanszírozás

Az idei évben is elstartolt a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program! A vállalkozások 2021. július 31-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket.

A kormány gazdaságpolitikájának egyik meghatározó eleme az újraiparosítás, valamint az iparfejlesztés. Éppen ezért támogatja a hazai közép- és nagyvállalatok beruházásait, hiszen a fejlesztések által gazdaságunk is növekszik.

Pályázók köre

A programon nagyvállalatok, valamint legalább 150 fős (vagy kapcsolt vállalkozásaival egybeszámított éves átlagos statisztikai állományi létszáma legkésőbb a támogatott projekt fizikai befejezését követő második üzleti évben eléri a 150 főt)  középvállalkozások pályázhatnak a feldolgozóiparból, építőiparból, raktározás – tárolás ágazatból, valamint a kis- és nagykereskedelmi ágazatból.

Rendelkezniük kell minimum 3 teljes lezárt üzleti évvel, és az egész ország területéről fogadják a támogatási kérelmeket.

Nagyvállalati Beruházási Program 2021

A program két pályázható tevékenységet határoz meg: az első ilyen, hogy induló, új gazdasági tevékenység végzésére szeretnénk a támogatást kérni, vagy pedig bővítő, pótló beruházásokat szeretnénk végrehajtani. Az első esetében technológiai korszerűsítést kell végeznünk, a második esetében az a cél, hogy a meglévő kapacitásainkat fenntartsuk, esetleg felújítsuk.

Az elszámolható költségek között szerepelhet technológiafejlesztés, eszközbeszerzés, infrastrukturális fejlesztések, ingatlan beruházás, kutatás-fejlesztés, immateriális javak vásárlásának költségei, valamint megújuló energiaforrások használata is.

A támogatás

A támogatás mértéke kategóriánként eltérő, de maximálisan 50% lehet. A minimálisan igényelhető támogatás összege 50 millió forint, tehát a legkisebb indítható projekt mérete 100 millió forint.

Ha kérdése lenne a pályázattal kapcsolatban, esetleg projektötletét szeretné átbeszélni, keressen minket bizalommal!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
palyazatok-a-mezogazdasagnakpalyazat-egyesuleteknek-alapitvanyoknak