Borászati gépek pályázatból

 Kategória: Finanszírozás

Borászati gépek pályázatból is beszerezhetőek – nem csak újak, de már meglévő eszközök is elszámolhatóak az újonnan megjelent felhívásban.

Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap keretein belül került meghirdetésre a „Borászati gépek, technológiai berendezések támogatása” című pályázati felhívás. A benyújtás 2020. november 2-én indul, és 2020. november 22-én zárul. A jövő hónapi benyújtási időszakot követően 2021. április 1. és 20. között, majd a 2022. évtől minden év január 15. és február 15. között nyílik lehetőség a támogatás igénylésére.

Kik pályázhatnak?

A támogatást borászati termék előállítására, kiszerelésére, illetve tárolására vonatkozó működési engedéllyel rendelkező természetes vagy jogi személyek igényelhetik, vagyis:

  • őstermelők,
  • kkv-k,
  • nagyvállalatok.

Borászati gépek pályázatból

A támogatás fő célja, hogy szőlőfeldolgozáshoz, mustkezeléshez, bor-, pezsgő-, vagy habzóbor készítéshez, ezek kezeléséhez, csomagolásához, raktározásához szükséges eszközök beszerzését, megvásárlását segítse. További elszámolható költségként szerepelnek még a napelemes, valamint napkollektoros beruházások is, ezek azonban csak abban az esetben kivitelezhetőek, amennyiben a beszerzés nem önállóan ezekre irányul.

A támogatás

A támogatás mértéke vállalati formánként eltérő, minimum 20, maximum 50% lehet. A maximálisan igényelhető összeg új gépek beszerzésére, az 100 millió Ft. Azonban lehetőség van már megvásárolt gépek és technológiai berendezések támogatására is, melyek vonatkozásában 2020. november 30. és december 21. között nyújthatóak be kérelmek, ez esetben azonban 50 millió forint lehet a maximális támogatási összeg.

Úgy gondoljuk, hogy nem érdemes késlekedni pályázati anyagának tervezésével, összeállításával, amennyiben az első benyújtási időszakot szeretné megcélozni. Ha nem biztos a folyamatban, segítségre lenne szüksége, keressen minket bizalommal!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
divat-es-dizajnipar-tamogatasatelephelyfejlesztes-eszkozbeszerzes-pest-megyeben