KKV start, támogatás az innovációért

 Kategória: Finanszírozás

Megjelent a KKV Start pályázat, mely célja a magyarországi székhellyel rendelkező mikro-kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzése piacorientált projektek támogatásával. A támogatást benyújtó cégnek minimum két lezárt üzleti évvel és minimum 3 fős alkalmazotti létszámmal kell rendelkeznie.

Ez megvalósulhat humánerőforrás bevonásával, amely vagy a már meglévő munkavállalók megtartását jelenti, vagy új kutató-fejlesztő, vagy technikusi segédszemélyzet felvételével történhet. A vállalkozásnak vállalnia kell, hogy a projekt 12-24 hónapos megvalósítási ideje alatt nem csökkenti az alkalmazotti létszámát, vagy a pályázatban szereplő munkavállalói bővítés a projekt első négy hónapjában megtörténik.

Az innováció bevezetésére irányuló költségek, valamint az egyéb adaptív innovációs költségek finanszírozhatóak a pályázat által. A fejlesztési tevékenységhez tartozó kiadások közül az alábbiak támogatottak:

  • személyi kiadások
    Idetartozik az adott fejlesztésben résztvevő alkalmazottak alapbére és az ahhoz kapcsolódó járulékok.
  • az igénybe vett szolgáltatások költsége
  • a projekt során felmerült anyagköltségek

Műszaki berendezések, gépek, járművek, illetve egyéb eszközök költségei elszámolhatóak abban az esetben, ha azok beszerezése szorosan kapcsolódik az innovációs tevékenységhez. Immateriális javak költségtípuson belül a projekt megvalósításához szükséges immateriális javak bekerülési értéke számolható el.

A pályázat lehetőséget ad, hogy a támogatás 5%-t a projektkoordinációs költségek fedezésére fordítsuk.

A maximális támogatási intenzitást 60%-ban állapították meg, amely számszerűsítve 10 és 20 millió forint között kell, hogy elhelyezkedjen.

Amennyiben a lehetőség felkeltette érdeklődését, igényeljen ingyenes helyszíni konzultációs lehetőséget!

 

 

Korábbi cikkek
irinyi-terv-2020online-palyzati-tancsadas