Munkaerő-intenzitást növelő program

 Kategória: Finanszírozás

Szűkös határidővel került meghirdetésre február elején a munkaerő-intenzitást növelő program, amely a kkv-kat támogatja.

A program elsődleges célja, hogy a hazai kkv-k kapacitásbővítését segítsék, hogy ezáltal is versenyképesebbekké válhassanak. További célkitűzésnek számít a foglalkoztatottság növelése, valamint a munkavállalók képzése, fejlesztése is.

Munkaerő-intenzitást növelő program

A pályázatra minden olyan hazai mikro-, kis-, középvállalkozások és egyéni vállalkozás pályázhat, amely rendelkezik legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel, valamint 2020. évi átlagos statisztikai létszáma minimum 1 fő volt.

A pályázat induló beruházásokat támogat!

Támogatás igényelhető eszközök és gépek beszerzésére, ingatlan beruházásra, valamint immateriális javak, szellemi értékek megvásárlására.

Kötelezettségek

Mint minden felhívásnál, ennek esetében is figyelni kell a vállalandó kötelezettségekre! Nyertesség esetén a következő feladatokat kell vállalnia a kedvezményezettnek:

  • az átlagos statisztikai állományi létszámra (pályázati benyújtása előtti 12 hónapra vetítve), és a beruházáshoz kapcsolódó létszámbővítés eredményeként felvett többletlétszámra együttesen legalább 2 éves folyamatos foglalkoztatási kötelezettséget ír elő a felhívás,
  • szükség esetén a munkavállalók képzését is biztosítani kell,
  • ha a pályázó technológiai fejlesztést végez, akkor legalább 1 fő új foglalkoztatott számára biztosít munkahelyet, illetve, ha bértömeg növelést végez, akkor évente 10%-os béremelést kell végrehajtania a második üzleti év végéig,
  • a teljes beruházás eredményét legalább 3 évig fent kell tartania a kedvezményezettnek.

A támogatás

A támogatás mértéke régióként eltérő, de maximum 50% lehet. Minimum 10 millió, maximum 150 millió forint igényelhető, amely vissza nem térítendő támogatásnak minősül.

Fontos azonban, hogy biztosítékkal is rendelkeznünk kell! Biztosíték lehet az odaítélt támogatás összegének…

  • 110%-ának megfelelő, hitelintézet által vállalt garancia,
  • 110%-ának megfelelő, biztosító, hitelintézet által vállalt készfizető kezesség,
  • vagy 140%-át kitevő jelzálogjog (nem lakáscélú ingatlanon!).

Amennyiben a lehetőség felkeltette érdeklődését, igényeljen ingyenes konzultációs lehetőséget, és tudjon meg róla többet!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
egeszsegipari-termeket-gyartok-tamogatasaa-magyar-falu-program-folytatodik