2017. június 30-ig kiírásra kerül a 2014-2020-as költségvetési ciklus valamennyi magyar pályázata!

 Kategória: Finanszírozás

A kormány hosszadalmas egyeztetések, és ülések folyamatainak eredményeként döntés született a pályázatok 2017 júniusáig történő kiírásáról.

A kormány kedden tartott ülésén döntött arról, hogy a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban 2017. június 30-ig kiírásra kerül minden magyar pályázat – nyilatkozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

A kormány legfőbb célja az intézkedés meghozatalával, hogy elősegítse a haza vállalkozások gazdasági javulását, az ország exportképességének növelését valamint, hogy új munkahelyeket tudjon teremteni. Nem a gyorsaságon van a hangsúly, hanem a hatékony forráselosztásról, melyek a beruházások sikerességét eredményezik.

Az ülésen kiemelték , hogy a korábbi fejlesztési ciklus teljes keretösszegének csupán csak a 16%-át pályázhatták meg a hazai vállalkozások, míg a mostani fejlesztési időszakban a rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint 60%- a jut a gazdaság fejlesztésére.

A piaci kihívásokra való gyors reagálásnak köszönhető, hogy az uniós forrásokat mielőbb rendelkezésre bocsátják az új ciklusban.

 

Forrás: www.kormány.hu

Korábbi cikkek