A Flamand Pékáru Kft. egy gyorsfagyasztott, készre sütött péksüteményeket gyártó és csomagoló üzemrészt kíván létrehozni a GINOP-1.2.6-8-3-4-16 kódszámú pályázat keretein belül, melyre 127 933 563 Ft támogatást nyert el a Goodwill Consulting Kft segítségével.

A projekt keretében egy 611 m2 alapterületű üzem épül, melynek összköltsége 345 859 862 Ft, így a támogatás aránya 37%.

A támogatásnak köszönhetően:

A földszinten kerül kialakításra a gyártáshoz és csomagoláshoz szükséges rész, az emeleten öltözők, irodák kapnak helyet. Ezen a területen a jelenlegi maximum gyártási mennyiség háromszorosát tudják majd elkészíteni. A projekt keretében közvetlenül a kisütés után gyorsfagyasztják a finompékárukat, majd csomagolják, és így kerül értékesítésre. A pékségben eddig használt dagasztógépek hagyományos módon, csak összekeverik az alapanyagokat, így készítik el a tésztát.

A projektben beszerezni kívánt dagasztógép kialakítása, formája és erőssége miatt úgy dagasztja be a tésztát, hogy a liszt több vizet tud felvenni a tésztakészítés során. Ennek előnye, hogy a több vizet tartalmazó tésztából készült pékáru kisütés után hosszabb ideig friss marad, fogyasztása lágyabb, omlósabb, ízletesebb élményt ad.

Új egészségházEszközpark bővítése