Az új egészségház építése kapcsán a Telki Község Önkormányzata, PM_EUALAPELLATAS_2017 nevezetű pályázaton 172 810 374 Ft-os támogatást nyert el a Goodwill Consulting Kft. segítségével.

A projekt keretében három alapellátási funkciót magába foglaló (felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi és védőnői ellátás) új egészségház építése valósul meg, melynek összköltsége 181 905 657 Ft. Így a pályázat során elnyert összeg 95%-ban támogatja a projekt megvalósulását.

A projektnek köszönhetően:

Az új és minden kötelező helyiséget tartalmazó egészségházban a betegek és egészségesek elkülönülnek majd, minden feladat ellátására megfelelő méretű helyiség áll majd rendelkezésre. Az új egészségház megépülésével új orvosi felszerelések is beszerzésre kerülnek, hiszen azok jelenleg elavultak és több mint 10 évesek. Egy energetikailag korszerűbb épületbe költözhetnek a praxisok, az eszközpark pedig megújul, aminek együttes hatásával a lakosok jobb egészségügyi szolgáltatásban részesülnek majd és az önkormányzat részéről a fenntartási költségek is csökkenni fognak. A tervezett fejlesztés előnyt jelent majd továbbá abból a szempontból, hogy az új egészségház területén a parkolás kérdése biztosított lesz, valamint
mentő bejáró akadálymentes parkoló lesz a jogszabályi formában biztosítva.

bacsbokod-nagykozseg-onkormanyzata