Szava község Baranya megyében, a Siklósi járásban helyezkedik el. Az önkormányzat egyik fő célja, hogy megoldást találjanak a település szennyvízkezelési kérdéseire.

Szava Község sikere

Cégünk segítségével megpályázták a Vidékfejlesztési Program VP6-7.2.1.2-16 kódszámú, egyedi szennyvízkezelés kialakítását célzó pályázati felhívást. A kiírásnak köszönhetően több mint 70 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a probléma kezelésére.

A projekt

A projekt keretein belül a településen egyedi szennyvíztisztító kisberendezések elhelyezése fog megtörténni a hozzátartozó szikkasztóárok/szikkasztómezők kialakításával. Figyelembe véve a település és az egyes ingatlanok adottságait, a szikkasztás, tehát a tisztított szennyvíz helyben tartása az egyrészt 3 darab dréncsöves szikkasztómező létesítésével, másrészt 47 darab alagutas szikkasztási rendszer létesítésével fog történni.

A fejlesztés összesen 50 darab ingatlant és több mint 160 főt érint.

A megvalósult beruházás nem csupán a térség egészségügyi feltételeinek javítását fogja elősegíteni, de ugyanúgy növelni fogja a településen lakók életszínvonalát és életminőségét.

kapacitasbovites-a-kevefem-kft-neltass-kozseg-folduthalozatanak-fejlesztese