A Mikropakk Kft. 1991-ben alakult csomagolás technikai és záróelem gyártó vállalkozás, amely a mai napig családi vállalkozásként funkcionál két telephelyen, Budapesten és Salgótarjánban egyaránt.

Mikropakk Kft.-ről

A vállalkozás már több mint 25 éves tapasztalattal van jelen a fröccsöntéses, vagy fröccsfúvásos technológiával előállított csomagolási piacon. A folyamatosan bővülő ügyfélkörüknek köszönhetően igény teremtődött a fejlesztésre, amelyben a „Beszállítók-támogatása – Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása” pályázat segítette a Mikropakk Kft-t. Az elnyert támogatás összege 885 815 630 forintot tesz ki.

A pályázatról

A fejlesztés elsődleges célja a Magyarországi Hangszórógyártó Kft és a Mikropakk Kft. közötti gazdasági együttműködés tovább fejlesztése és elmélyítése, amelynek keretében szeretnék előremozdítani a cégek között fennálló üzleti kapcsolatokat. Ezen együttműködés szolgálná a Mikropakk Kft., mint beszállító KKV beszállító képességének javítását és a beszállítói tevékenységének kiterjesztettségét az autóiparban is.

A projekt 3 fő pilléren alapul, amelynek egyik legfontosabb pillére egy új technológia, nevezetesen a Mucell technológia bevezetése és alkalmazása a meglévő termékekre. A technológia egy mikrohabosítási eljárás, mely során az ömledék műanyagba inert gáz segítségével mikrométeres nagyságrendben habosodást idéznek elő. Ehhez egy speciális gép és kiegészítő berendezések beszerzése szükséges. Az így keletkezett alapanyag tömegcsökkenése igen intenzív, akár 20-25%-ot is elérhet. Mindezek mellett az alkatrész megtartja vagy igen kis mértékben veszít a mechanikai tulajdonságaiból. A gyártás során további előny lehet a hűlési idő csökkenése, azaz a teljes ciklusidő lerövidül, így a gyártási költség is csökken az alapanyag költség mellett.

Másik pillér a meglévő technológia szint növelése, a legújabb csúcstechnológiát képező hibrid fröccsgépek beszerzése, emellett az automatizálás fokozása, és a ráfordított emberi munkaerő csökkentése a szerelési műveleteknél.

Harmadik pillér a folyamatos szakmai továbbképzések és szervezeti alkalmazkodás, reakcióképesség növelése fellépő problémák esetében. Szervezetfejlesztés iránya a funkcionális szervezeti berendezkedés kiterjesztése mátrix organogram irányába, hatékonyabbá téve a részlegek közötti együttműködést, elősegítve a multifunkcionális csapatokba rendeződést, szerveződést.

További sikerekben gazdag éveket kívánunk a Mikropakk Kft-nek!

duroset-kft-technologiai-korszerusiteseacps-automotive-kft