A kalocsai székhelyű Printer- Press Kft. és az Anda Present Kft. sikeresen pályázott a vidéki vállalkozásoknak meghirdetett, GINOP-1.2.2 kódjelű felhíváson, amely eredményeképpen majdnem 40 millió forintot nyert el cégünk segítségével. A projekt célja a gépbeszerzés volt.

A cégekről

Az Anda Present termékeinek gyártása eddig Kínában történt, de a cég vezetősége úgy döntött, megpróbálja haza hozni a gyártást: létrehozta a Printer -Press Kft., telephelyet vásárolt Kalocsán, folyamatos ingatlan- és gépberuházásokat végez és bővíti létszámát. Tette ezeket eddig saját forrásból, de úgy döntött, a pályázat adta lehetőségeket is megpróbálja kihasználni.

Gépbeszerzés volt a projekt célja

A projekt összköltsége több mint 80 millió forint volt, melynek majdnem felét így Uniós forrásból finanszírozhatta. A támogatásból gépbeszerzést valósítottak meg: beszerzésre kerültek tamponnyomó, szitanyomó, szita hőalagút, lézergravírozó, valamint digitális kivágógép berendezések. A fejlesztéseknek köszönhetően még több munkavállaló felvételére van lehetőség

A kép forrása: www.kalohirek.hu

2017. szeptember 15-én került sor a csarnok ünnepélyes átadására, melyet a cég önerőből újított fel, a pályázati forrás pedig lehetőséget biztosított arra, hogy a csarnokot gépekkel lássák el.

Az ünnepségen részt vett többek között: Dr. Bálint József, kalocsai polgármester, Font Sándor, országgyűlési képviselő, és Dr. Bedics Andrea, a járási hivatal vezetője, András Attila, az Anda Present Kft. tulajdonosa.

Ezúton is gratulálunk a cégnek, és további sikeres fejlesztéseket kívánunk!

bacsbokod-nagykozseg-onkormanyzata