Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata szerb testvértelepülésével- Nemesmiliticcsel konzorciumban a helyi idegenforgalom fellendítésére 164 346,99 eurós támogatást nyert el az INTERREG-IPA HUSRB/1602 kódszámú pályázaton a Goodwill Consulting Kft. közreműködésével.

A projekt keretében:

A projektben érintett két településre érkező látogatók megismerkedhetnek a helyi nevezetességekkel, melyet Bácsbokodon térképes többnyelvű turisztikai kiadvány, Nemesmiliticsen kihelyezett többnyelvű tájékoztató táblák és a települések fejlesztett honlapjai segítenek majd. Ezen túl Bácsbokodon az egyik természeti értéknek a Horgász tónak vonzerőt adnak azáltal, hogy egy tanösvényt alakítanak ki annak mentén, mely ösvény több más látnivalóhoz is elvezeti az ide látogatókat, mint például a nem rég felújított horgásztanya és a búbos tyúkól.

Mindkét településen egy megvalósíthatósági tanulmány készül a helyi igazolt termálpotenciál turisztikai és gazdasági kiaknázására vonatkozóan, melyet később szintén turisztikai céllal hasznosíthatnak. Továbbá 3-3 közös rendezvény megtartását tervezik, mely a helyi termékeken és táji értékeken alapulva növelné a két község hírnevét. A rendezvényeket együttműködve valósítják meg és azokat, valamint a települések értékeit együtt reklámozzák a minél nagyobb közönség elérése, a magyar-szerb kultúra összefonódása, és a két nemzet közötti kapcsolatok erősítése érdekében.

Új egészségház