Hátrányos helyzetű települések vállalkozásainak támogatása

 Kategória: Finanszírozás

Megjelent a várt GINOP.1.2.9-20-as kódszámú, felhívás, amelynek célja a hátrányos helyzetű települések vállalkozásainak támogatása.

Hátrányos helyzetű települések

A kormány egyik célkitűzése, hogy az ország különböző régió között csökkentse a gazdasági különbségeket. Ennek érdekében létrejött az a rendelet, amely megkülönbözteti a szabad vállalkozási zónákat, amelyre külön figyelmet fordítottak már a pályázati ciklus elején.

Jelen pályázatban is meghatározásra került két településlista, amely összefoglalja a hátrányos helyzetű településeket. Ezen települések vállalkozásai nyújthatják be támogatási kérelmüket a pályázatra. Amennyiben mind a két településlistában szerepelnek, úgy a pályázó választhat, melyik támogatási kategóriában szeretne indulni.

A településlista ide kattintva tekinthető meg.

Hátrányos helyzetű települések vállalkozásainak támogatása

A felhívás 5 milliárd forintos keretösszeggel áll a mikro-, és kisvállalkozások rendelkezésére. Fontos megjegyezni, hogy a pályázaton egyéni vállalkozók (SZJA) is indulhatnak! 2021. január 19-től, 2021. február 18-ig lehet majd benyújtani a pályázati kérelmeket.

Minden olyan mikro- és kisvállalkozás indulhat, amely a településlista egyik településén tevékenykedik, rendelkezik 1 teljes lezárt üzleti évvel, éves átlagos statisztikai létszáma pedig minimum 1 fő volt.

Mire is lehet pályázni?

  • Új eszközök, gépek beszerzésére
  • Ingatlanberuházásra (építés, korszerűsítés, átalakítás, bővítés)
  • Információs technológiafejlesztésre
  • Képzésre
  • Immateriális javak beszerzésére
  • Bérköltség támogatásra (bérköltség támogatás igénybevétele esetén további: munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítása)

Látható, hogy a támogatott tevékenységek köre igencsak széles, és a vállalkozások fejlődését szolgálják.

A támogatás mértéke településlistánként eltérő, de minimum 2 millió, maximum 60 millió forint lehet. Szintén eltérő a támogatás intenzitása, amely az első kategória esetén maximum 70%, a második kategória esetén azonban 100% is lehet.

Mivel ez egy nagyon kedvező konstrukció, nem éri meg késlekedni! A legoptimálisabb, ha már a beadási időszak elején készen áll projektje a benyújtásra, hogy biztosan ne maradjon le a forrásról.

Igényeljen még ma ingyenes konzultációt, és kezdjük el együtt kidolgozni ötletét!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
munkahelymegorzo-tamogatasegyeni-vallalkozok-palyazati-lehetosegei