Önkormányzati pályázatok településének

 Kategória: Finanszírozás, Településfejlesztés

Elmondható, hogy az idei év az önkormányzati pályázatok éve – dübörögnek a Magyar Falu Program felhívásai. Az első körös felhívásoknál már eredményt is hirdettek, azonban még számos kiírással kecsegtet a program. A napokban újabb lehetőségek jelentek meg!

Új önkormányzati pályázatok

Július utolsó hetében négy, augusztus első hetében pedig újabb négy pályázati felhívás jelent meg az 5000 fő alatti települések számára. Vegyük sorra, milyen területeket is támogatnak!

Polgármesteri hivatal felújítása

Valószínűleg nagy népszerűségnek fog örvendeni az a felhívás, amely a polgármesteri hivatal felújítását támogatja. Ez jelenthez külső és belső felújítást, átépítést, bővítést, korszerűsítést (fűtés, nyílászáró csere, hőszigetelés, stb.), akadálymentesítést, vagy bútorbeszerzést, megújuló energiaforrás alkalmazását – utóbbi kettő önállóan nem támogatható tevékenységnek számít. Közös önkormányzati hivatal esetében 50 millió forint, tagtelepülés/kirendeltség esetében 30 millió forint, helyi települési önkormányzat esetében, önálló hivatal fenntartása kapcsán 50 millió forint igényelhető. A benyújtási idő szoros, ugyanis 2019. augusztus 29-től szeptember 12-ig fogadják a kérelmeket. Természetesen a támogatás ez esetben is 100%.

Eszközfejlesztés belterületi közterületek karbantartására

Három milliárd forintos keretösszeggel került meghirdetésre a pályázat, amely 2019. augusztus 21-től nyújtható be, egészen 2019. szeptember 5-ig. Az önkormányzatok a felhívás segítségével olyan erőgépeket, munkagépeket, ágaprító gépeket, valamint kisebb gépeket, eszközöket szerezhetnek be, amelyek segítségével karbantarthatják útjaikat, közterületeiket. A támogatás mértéke 100%, maximum pedig 15 millió forint igényelhető.

Falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatása

Legyen szó akár meglévő, akár újonnan létrehozandó falu- és tanyagondnoki szolgálatról, a felhívás lehetőség biztosít arra, hogy új gépjárműveket szerezzünk be részükre, vagy a régi gépjárművet lecseréljük. Mindezt 100%-os támogatás mellett, maximum 15 millió forint értékben. A pályázatok 2019. szeptember 9-től szeptember 30-ig nyújthatóak be.

Járdaépítés, felújítás – útfelújítás

Egy másik sarkalatos pont szokott lenni a települések életében a járdák és utak felújítása, éppen ezért vettük ezt a két pályázatot most egy kategóriába. Lehetőség nyílik új járdák építésére, meglévők javítására 5 millió forintig, valamint utak felújítására, új kerékpárút építésére, hídfelújításra 30 millió forintig. Mind a két pályázat esetében a támogatás 100%-os. Járdafelújításra 2019. augusztus 12-től augusztus 30-ig, útfelújításra augusztus 12-től szeptember 2-ig pályázhatnak az önkormányzatok.

Óvoda udvar fejlesztése

Minden település számára fontos, hogy az óvoda intézménye megfelelően működjön, hiszen a jövő nemzedéke ott is nevelkedik. Az óvoda udvar fejlesztésére, átépítésére, felújítására, akadálymentesítésére 100%-os támogatás mellett akár 5 millió forint is igényelhető. A kérelmek augusztus 26 és szeptember 10 között nyújthatóak be.

Temetőfejlesztés

A temetőfejlesztési pályázat két ágra bontható – az önkormányzat eldöntheti, hogy az I.-es pontban meghatározott tevékenységre pályázik maximum 30 millió forint értékben, vagy a II.-es pontra, maximum 5 millió forintig. Az I.-es ág támogatja az új ravatalozó építését, meglévő bővítését, felújítását, akadálymentesítést, a II.-es ág a temetőhöz kapcsolódó épület vagy építmény felújítását, urnafal kialakítását, útfejlesztést, kisebb eszközbeszerzést. A pályázatok benyújtása 2019. augusztus 12-től szeptember 5-ig lehetséges, és minden esetben a támogatás 100%.

Egyházi közösség tulajdonában álló temetők fejlesztése

A pályázók köre itt nem kifejezetten az önkormányzat, hanem az adott településen tevékenykedő egyházi közösség. A támogatási összegek és a támogatási területek megegyeznek a fentebb említett temetőfejlesztés pályázat feltételeivel. Különbség, hogy a támogatási kérelmek leadása 2019. szeptember 16-ig lehetséges csupán.

Látható, hogy rengeteg lehetőség áll most a települések rendelkezésére – érdemes élni vele!

Ha bármelyik felhívás felkeltette érdeklődését, töltse ki adatlapunkat

ide kattintva,

és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek