A civil szervezetek már pályázhatnak!

 Kategória: Finanszírozás

A civil szervezetek is kezdhetik rendszerezni pályázati anyagaikat, ugyanis meghirdetésre kerültek az őket támogató pályázati felhívások.

Megváltozott rendszer

A felhívásokat idén már a Bethlen Gábor Alap kezeli. Fontos változás, hogy a pályázati rendszer átalakult. A szervezeteknek jól meggondoltan kell választaniuk, hogy a kétféle kiírás közül melyikre adják be támogatási kérelmüket.

Bevezetésre került ugyanis az egyszerűsített lehetőség, amely alapján egy előre meghatározott keretösszegig elbírálás nélkül, maximum 200 ezer forinthoz juthatnak azok a civil szervezetek, amelyeknek éves bevételük nem éri el az 5 millió forintot, illetve két évre visszamenőleg pénzügyi mérleggel rendelkeznek.

Azok a szervezetek, akik nagyobb támogatásért szeretnének indulni, öt pályázati kollégium közül választhatnak, melyek a következőek:

  • közösségi környezet,
  • mobilitás és alkalmazkodás,
  • nemzeti összetartozás,
  • társadalmi felelősségvállalás, valamint
  • új nemzedékek jövőjéért kollégium.

Civil szervezetek támogatása

A nagyobb támogatás a civil szervezet alapcél szerinti tevékenységének működési és kollégiumonként eltérő szakmai tevékenységeinek biztosítására fordítható. A kollégiumok keretei között, támogatható alaptevékenység lehet többek között a szak- és felnőttképzés, informatikai fejlesztések, kulturális tevékenységekhez való hozzájárulás, közrend és közlekedésbiztonság védelme, közbiztonság, emberi és állampolgári jogok védelme, adományosztás, időskorúak gondozása, és szociális tevékenységek.

A támogatás mértéke 100%-os, az igényelhető összeg kollégiumonként eltérő, de akár 5 millió forint is lehet.

Az összevont pályázatokat január 16-a és február 21-e között, az egyszerűsített pályázatokat pedig február 22-e és március 29-e között lehet beadni.

A pályázóknak ügyelniük kell arra, hogy egy átgondolt, alaposan kidolgozott kérelmet adjanak be.

Amennyiben ebben segítségre lenne szüksége, kérje visszahívásunkat

ide kattintva,

és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
evnyitokedvezo-kamatozasu-hitelek