Évértékelés pályázati szempontból

 Kategória: Finanszírozás

Minden év végén eljön az a pont, amikor visszatekintünk az elmúlt hónapokra és értékeljük az időszakot. Szeretnénk most mi is ezt tenni – értékeljük az évet pályázati szempontból, is!

Évértékelés – pályázati világ

Idén számos pályázati lehetőség került meghirdetésre a vállalkozások számára. Némelyek még elérhetőek és azok is lesznek még a következő évben, néhány azonban pár hónapos átfutási idővel le is zárult.

Ezek közül a legnépszerűbb felhívások közé tartoztak a KKV-k telephelyfejlesztéseinek javítása Pest megyei vállalkozásoknak, munkahelyi képzések támogatása az egész ország területén kkv-knak és nagyvállalatoknak egyaránt, a Kisfaludy Program kiírásai, az építőipart támogató felhívás, a vállalatok innovációs tevékenységét támogató lehetőség, illetve a kkv-k versenyképességének növelését támogató pályázat.

A fent említett pályázatok közül jó párnak már az eredményét is kihirdették – rengeteg szálláshely kezdheti meg beruházásait, rengetek munkavállaló örülhet cégen belüli képzésének, illetve az innovációs fejlesztések is megkezdődhetnek az újévben.

Az adaptív technológiai innovációs pályázatra például több mint 3500 kérelem érkezett be több mint 51 milliárd igényelt támogatási összeggel, melyek közül 2698 darab nyertes projekt született, majdnem 37,4 milliárd forint „értékben”. Ugyanezeket vizsgálva a kkv-k munkavállalói képzéseket támogató kiírásnál, ott 1204 kérelem érkezett be, több mint 19 milliárd igényelt támogatási összegből. A nyertesek hirdetése itt még folyamatos, de jelen cikkig több mint 600 nyertest hirdettek, több mint 10 milliárd forinttal.

A számok

forrás: palyazat.gov.hu

Ha már a számoknál járunk – a fenti diagramon látható a beérkezett pályázatok operatív programok szerinti százalékos megoszlása.

Mindezekből, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programba (GINOP) ez idáig több mint 17 ezer nyertest hirdettek és közel 2500 milliárd támogatást ítéltek oda. A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programban 1074 vállalkozás örülhetett az elnyert 173 milliárd forintjának. A Vidékfejlesztési Programban (az adatszolgáltatás nem teljes körű) 91 ezer nyertes projektet hirdettek ki, több mint 919 milliárd forint értékben.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a cikkben szereplő adatok a jelenlegi, 2018. december 19-i állapotot tükrözik!

Évértékelés a Goodwillnál

Nem csak a pályázati világban, de cégcsoportunkban is mozgalmas volt ez az év, de úgy gondoljuk, hogy sikeresen teljesítettük a kihívásokat.

Idén az ügyfeleink segítségünkkel közel 25 milliárd forint támogatást nyertek el. Bízunk benne, hogy ez az összeg jövőre még gyarapodni fog, és még több szervezet kezdheti meg fejlesztéseit!

Azért, hogy az ügyfeleink, az érdeklődők naprakész információkat kaphassanak igyekeztünk minél több konferenciát szervezni – ilyen volt például az év elején megrendezett nagysikerű napelem témájú rendezvényünk, vagy az ősszel tartott kockázati tőke konferencia. De nem csupán rendeztünk, részt is vettünk a Piac és Profit „Pénz, de honnan?” roadshowján mind a két félévben.

Nagy örömmel töltött el bennünket, amikor ősszel kézhez kaptuk a Budapest Business Journal által kiadott Listák Könyvét – újfent az első helyet foglalhatjuk el a pályázatíró cégek között! Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt munkatársainknak, ügyfeleinknek!

A munkán túl segítettünk is – gyűjtést szerveztünk a Somogyvári Gyermekotthon számára, az SOS Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak, valamint a Mikulásgyárnak is.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy ismét egy szép éven vagyunk túl – izgalommal várjuk 2019-et! Szeretnénk mindenkit arra buzdítani, hogy ne féljenek se a pályázati lehetőségektől, sem az előtérbe kerülő hitellel kombinált felhívásoktól, vagy a kamattámogatott hitelektől. Ezek vállalkozásunk fejlődését segíthetik, így megéri élni a lehetőségekkel!

Ha már rendelkezik fejlesztési elképzeléssel, de akkor is, ha még csak alakulóban van, vegye fel velünk a kapcsolatot

ide kattintva

és mi segítünk forrást találni ötletéhez!

Kezdje fejlesztésekkel az új évet!

Azonban mindezek előtt, szeretnénk mindenki kedves ügyfelünknek, partnerünknek, érdeklődőnek boldog karácsonyi ünnepeket, és sikerekben, fejlesztésekben gazdag új évet kívánni!

Korábbi cikkek
varhato-kiirasokevnyito