Bay Zoltán Kutatóintézet

 Kategória: Partnerek

Cégünk megállapodást írt alá a Bay Zoltán Kutatóintézettel. Az együttműködés célja, hogy K+F projekttel rendelkező ügyfeleink részére a Bay Zoltán Kutatóintézet professzionális fejlesztési, kutatóintézeti szolgáltatásai minél szélesebb körben elérhetővé váljanak.

Az intézet névadója, Bay Zoltán magyar fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a 20. század világviszonylatban is meghatározó természettudósai és feltalálói közé tartozik. Nevéhez fűződik a magyar Holdradar-kísérlet, a fotoelektron-sokszorozó és a fénysebességre alapozott méterdefiníció.

A kutatóközpont az elmúlt 25 év során sokféle szervezeti formában szerteágazó szakmai tevékenységet végzett, és magyarországi, sőt nemzetközi összehasonlításban is jelentős kutatási tapasztalatra tett szert. Nemzetközi konzorciumépítésben, hálózatosodásban, illetve európai uniós kutatási, fejlesztési és innovációs pályázatokban is aktív szerepet vállalnak, valamint technológiai inkubációs tevékenységet is végeznek.

Az intézet küldetésének tekinti, hogy egyfajta katalizátorként, kiemelkedő technológiai színvonalú és nemzetgazdasági szinten is számottevő, magas hozzáadott értéket közvetítő nemzetközi és hazai projektekben vegyen részt, amelyek hasznosulásukkal jelentős mértékben képesek szolgálni a társadalmi jólétet.

A Bay Zoltán Kutatóintézetről bővebben ide kattintva olvashat.

Korábbi cikkek
d-a-s-csoport