Bölcsődei Fejlesztési Program az egész országban!

 Kategória: Finanszírozás

Bölcsődei Fejlesztési Program indul az egész ország területén, melyre a települési önkormányzatok 2019. márciusig pályázhatnak!

A kormány célja, hogy nagyobb mértékben járuljon hozzá a családok élethelyzetének javításához, a gyermekvállaláshoz és a gyermeknevelés költségeihez. Éppen ezért, 4,5 milliárd forintot különítettek el önkormányzati bölcsődék és mini bölcsődék kialakításához, a meglévő férőhelyek számának növelésére.

Bölcsődei Fejlesztési Program

A Program az ország teljes területén a bölcsődei ellátás vonatkozásában szolgáltatáshiányos települések, valamint a férőhelyhiánnyal küzdő önkormányzati tulajdonú bölcsődék, mini bölcsődék és az önkormányzati tulajdonban lévő, többcélú óvoda-bölcsődeként működő intézmények bölcsődei, mini bölcsődei férőhelybővítésének fejlesztését célozza.

Támogatási kérelmet a települési önkormányzatok nyújthatnak be. A támogatás intenzitásának maximális mértéke függ a település egy lakosra jutó adóerő képességétől, maximálisan 95% lehet.

Milyen fejlesztéseket támogat a program?

A Program keretein belül lehetőség nyílik bölcsődei, mini bölcsődei ellátást biztosító épület építésére, valamint férőhelybővítéssel járó, meglévő, önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátását biztosító intézmények bővítésére, átépítésére, felújítására, korszerűsítésére.

Mindezekhez, önállóan nem támogatható tevékenységként beszerezhetünk még eszközöket (bútorokat, berendezési tárgyakat, informatikai eszközöket), játszóudvar, terasz alakítható ki, felújításra kerülhet a konyha, kialakíthatóak babakocsi tárolók, valamint megújuló energiaforrások is alkalmazhatóak.

A támogatás összege bölcsődék, valamint mini bölcsődék esetében eltérő.

Bölcsődék építésre esetén maximum 300 millió forint igényelhető, felújítás esetén maximum 100 millió forint. Mini bölcsődék építésénél, valamint meglévő épület átalakításánál is maximálisan 50-50 millió az igényelhető összeg.

A támogatási kérelmek végső benyújtása 2019. március 18, azonban érdemes minél előbb élni a lehetőséggel, hiszen az idén november 30-ig beérkező pályázatok esetében már a jövő év februárjában megszülethet a döntés.

Amennyiben a lehetőség felkeltette érdeklődését, töltse ki előminősítő adatlapunkat

IDE kattintva,

és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Tegyünk együtt települése fejlődéséért!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
mezogazdasagi-termekek-erteknoveleseepitoipari-palyazat-akar-100