Kerékpárutak révén újulhat Pest megye

 Kategória: Finanszírozás, Településfejlesztés

Ezen a nyáron települése nem csak közlekedés szempontjából javulhat, de lakosait is ösztönözheti az egészségesebb életmódra. Megjelent a „Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” nevű felhívás, mellyel a kormány ösztönözni kívánja a környezetbarát kerékpározás terjedését, illetve azt, hogy többen használják a kerékpárt munkahelyük és az iskola elérésére.

Kerékpárutak létesítése, felújítása Pest megyében

A pályázat távlati célja a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a lakosság körében, a hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés forgalmának a növelése.

A felhívásra 2018. szeptember 24-től lehet benyújtani a támogatási kérelmeket, de fontos, hogy erre egy hónapig van utána csak lehetőség!

Igazán kedvező ez a pályázat, hiszen nagyon széles körű a támogatható tevékenységek listája.

Lehetőség van:

  • újonnan kijelölésre kerülő kerékpárutak kiépítésére, vagy már meglévő kerékpárutak korszerűsítésére, felújítására,
  • kerékpárutak szilárd burkolattal történő kiépítésére,
  • meglévő útpályán felfestéssel kijelölt kerékpáros nyom kialakítására, korszerűsítésére,
  • Forgalomcsillapításra, közlekedésbiztonság javítására, megvalósítására a kerékpáros fejlesztéssel érintett utcák esetében,
  • közlekedési táblák beszerzésére és elhelyezésére és közlekedésbiztonságot elősegítő megoldások megvalósítására (pl. gyalogátkelő helyek létesítése, sebességcsillapító küszöbök, stb.),
  • biztonságos kerékpár tárolók, és kerékpár parkolók építésérére, elhelyezésére, továbbá kerékpáros pihenőhelyek kialakítására,
  • a beruházás során sérült vagy érintett közúthálózat burkolat, járda, kapubejáró, parkoló felület helyreállítása,
  • zöldterület-építésére, átalakítására,
  • átkelések biztonságát fokozó megvilágítások beszerzésére és elhelyezésére,
  • kerékpáros forgalom számára kialakított épített vagy természeti akadály leküzdésére használt műtárgy – híd vagy áteresz – építésére, toló sínek, rámpák kialakítására!

A folyamatos kerékpáros kapcsolatot és a műszaki szempontú összhangot biztosítva a pályázónak tervezői nyilatkozattal igazolnia kell, hogy vagy már meglévő településközi kerékpárúthoz kapcsolódik, vagy olyan új kerékpárút-fejlesztést valósít meg, melyhez a szomszédos település közigazgatási területére eső kerékpárút-fejlesztés is kapcsolódik.

Támogatás

Pest megye teljes területén az adóerő-képesség függvényében akár 95%-os intenzitással, minimum 20 millió forint – maximum 200 millió forintos támogatás is kapható!

 

Itt még nincs vége!

Ez a nyár a Pest megyei Önkormányzatoknak kedvez, hiszen több településfejlesztési pályázat elérhető számukra!

Ilyen például a Piacfejlesztést ösztönző felhívás is, melyre akár 90%-os támogatás igényelhető!

Erről a pályázatról ITT olvashat bővebben!


Továbbá Bölcsődéket támogató pályázat is szélesíti a repertoárt!

Ennek célkitűzése, hogy a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma 2020-ig érje el a 60 ezret, továbbá a bölcsődei ellátórendszer rugalmasabbá tétele, hogy maximálisan segítsék a családokat.

Ha többet olvasna erről, figyelmébe ajánljuk EZT a cikkünket!

Szeretne pályázni?

Itt a lehetőség, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 1 321 1173-as telefonszámon vagy az info@gwconsulting.hu email címen!

 

 

 

Javasolt további hírek
Önkormányzati pályázatokmunkahelyteremtes