Önkormányzati pályázatok Pest megyében

 Kategória: Finanszírozás, Településfejlesztés

Önkormányzati pályázatok kedveznek ezen a nyáron a településfejlesztésben, hisz több lehetőség is elérhető most a számukra. Itt a megfelelő idő, hogy megújuljon települése! Most fejlesztheti települése piacait és kerékpárútjait, illetve bölcsődéket hozhat létre vagy újíthat fel!

Piacfejlesztés Pest megyében!

A támogatási kérelmek benyújtása augusztustól lehetséges. A pályázat hatására nem csupán az életminőség javulhat, de a helyi termékek árusítása is könnyebbé válik.

A felhívásra a Pest megyei települési önkormányzatok pályázhatnak.  Fontos kitétel, hogy az ingatlan, amelyet az önkormányzat fejleszteni szeretne, azt a településrendezési terv piactartásra engedélyezi, valamint a 100%-osan a hivatal tulajdonát képezi a helyiség.

Mire igényelhető támogatás?

Lehetőség van fedett és fedetlen árusítóhelyek, standok, pavilonok kialakítására, felújítására, korszerűsítésére, az árusításhoz szükséges funkcionális helyek (például raktárak, hűtőkamrák), valamint szociális helyiségek kialakítására, bővítésére. Korszerűsíthető az alapinfrastruktúra – a közművek, a közlekedési felületek a piac területén.

Választható tevékenységként szerepelhet még a projektben a gépjárműparkoló kialakítása, a parkosítás, zöldterület fejlesztés, használati térelemek beszerzése és kialakítása, valamint a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása.

A kötelező megvalósítandó elemek közé tartozik többek között az energiahatékonyság javítása, az azbesztmentesítés, akadálymenetesítés, és a szelektív gyűjtést biztosító hulladéktárolók kialakítása.

Pályázati támogatás:

Mértéke függ a települése adóerő-képességétől, de 70-90% között mozoghat. A támogatás összege új piac kialakítása esetén minimum 20 millió, maximum 150 millió forint, meglévő piac fejlesztése esetén minimum 10 millió, maximum 100 millió forint lehet.

 

Bölcsődéket támogató pályázat Pest megyében

A pályázat célkitűzése, hogy a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma 2020-ig érje el a 60 ezret, továbbá a bölcsődei ellátórendszer rugalmasabbá tétele, hogy maximálisan segítse a családokat.

A felhívásra 2018. szeptember 10-től beadhatók a támogatási kérelmek!

A Pályázat lehetőséget biztosít:

  • új bölcsődei, mini bölcsődei intézmény létrehozására (új épületben, vagy korábban bölcsődei célra működtetett épület újranyitásával, vagy nem bölcsődei funkciót betöltő épület átalakításával);
  • a már működő, önkormányzati tulajdonban lévő bölcsődeépület átalakításával további férőhelyek kialakítására, felújítására, átépítésére,
  • szakmai eszközök, berendezések beszerzésére

Milyen mértékű a támogatás?

Pest megye teljes területén az adóerő-képesség függvényében akár 95%-os is lehet a támogatás mértéke.

Bölcsődék esetében, meglévő önkormányzati tulajdonú ingatlan átalakítása esetén: 10 – 100 millió Ft, új bölcsőde építése vagy bővítése esetén 60 – 400 millió Ft támogatás kapható.

Mini bölcsődék esetében 3 – 50 millió Ft igényelhető.


Szeptembertől kerékpárút építésére és felújítására is lehetőség lesz a négy milliárdos pályázati forrásból!


Szeretné fejleszteni települését? Ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megírni pályázatát!

Töltse ki fejlesztési ötletlapunkat

ide kattintva

és kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Javasolt további hírek
BölcsődékKerékpárutak