Segítség, egy pályázat sem alkalmas vállalkozásomnak!

 Kategória: Finanszírozás

Sokszor találkozhatunk olyan projektötletekkel, beruházási igényekkel, amelyekre bizonyos okok miatt nem igényelhetőek pályázati források. Hogyan lehetne így akkor mégis megvalósítani a kívánt fejlesztést?

Egy pályázat sem alkalmas – mit tehetek?

Számos pályázati lehetőség áll nyitva a vállalkozások számára, azonban előfordulhat, hogy olyan fejlesztési elképzelése van az adott cégnek, amelyekre egyik pályázat keretei között sem igényelhető támogatás – ilyen lehet például az ingatlanvásárlás, ingatlan beruházás, vagy használt eszköz beszerzés. Ebben az esetben sem szabad lemondani célunkról, hiszen létezik megoldás a forrásszerzésre!

MFB Refinanszírozási Konstrukció

Találhatunk olyan hiteleket a piacon, amelyek segítségünkre lehetnek, ha a pályázati forrásokat nem tudjuk igénybe venni. Az egyik ilyen hitel az MFB Refinanszírozási Konstrukció, amely megoldás lehet, ha a vállalkozása egyáltalán nem- vagy lényegesen kedvezőtlenebb feltételekkel juthat külső forráshoz.

Támogatott hitelt igényelhet, ha vállalkozása magyarországi székhellyel/fiókteleppel/telephellyel rendelkezik, mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősül. Amennyiben új vállalkozást alapított, szintén megoldás lehet a támogatott hitel!

A hitel legfontosabb jellemzői:

  • az összeg akár 100 millió forint is lehet,
  • a kamatláb: változó 3 havi BUBOR+RKV2.1 + legfeljebb 2%/év (jelenleg összesen 3,49%/év)
  • a kezelési költség legfeljebb 1,5%/év
  • a futamidő 12-120 hónap, önálló forgóeszközhitel esetén 12-72 hónap
  • rendelkezésre tartási idő legfeljebb 12 hónap,
  • türelmi idő legfeljebb 24 hónap, önálló forgóeszközhitel esetén legfeljebb 12 hónap.

A biztosítékoknál a szokásos bankári biztosítékokkal kell számolni, ilyen az ingatlanon és eszközökön alapított zálogjog. A tényleges biztosítéki kört egyedileg, a finanszírozó saját üzleti döntése szerint állapítja meg.

Vállalkozásának megfelelő lehet ez a konstrukció, ha

  • nem talált megfelelő pályázati forrást,
  • ingatlant vásárolna, de bankjától nem kap rá hitelt,
  • ha új vállalkozása van, és nem talál finanszírozási forrást,
  • ha cége pénzügyi mutatói nem engednek több hitelt felvenni,
  • ha beruházásához forgóeszközre is szüksége lesz.

Hitelprogram – hamarosan!

Piaci információk alapján hamarosan újra elérhetővé válik a már ismert 0%-os kamatozású Hitelprogram, amely vállalkozások tömkelegét segítette már fejlesztései megvalósításában.

Hitelt vehetnek fel a vidéki székhellyel/telephellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a Közép-magyarországi régió vállalkozásai is, amennyiben a megvalósítás a vidéki térségekben történik.

A felvett összeget a vállalkozás ingatlanvásárlása, eszközbeszerzésre, gépjármű vásárlásra, építési tevékenységekre is fordíthatja. A kölcsön díjmentesen bármikor elő- és végtörleszthető, maximum 15 év a futamidő, kezesség pedig nem szükséges, mert maga a beruházás szolgál fedezetként. Várhatóan minimum 1 millió, maximum 600 millió forint vehető fel, már 10% önerőtől!

Ajánljuk ezt a konstrukciót, amennyiben nem talált megfelelő pályázati kiírást vállalkozásának, telephelyet fejlesztene, használt eszközt vagy gépjárműt vásárolna, szálláshelyet fejlesztene, vagy napelemparkot telepítene.

Nem szabad megijedni a hitelektől, hiszen a kedvező kondíciók segíthetnek fejlesztései megvalósításában!

Ha többet szeretne megtudni a fenti lehetőségekről, vagy kérdése adódna hitellel kapcsolatban, töltse ki adatlapunkat

ide kattintva,

és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből hitel

Korábbi cikkek
K+F+IBölcsődék