Piacfejlesztés Pest megyében!

 Kategória: Finanszírozás, Településfejlesztés

A piacfejlesztés hamarosan pályázati forrásból lesz megvalósítható a Pest megyei önkormányzatoknak! A támogatási kérelmek benyújtása augusztustól lehetséges.

Megjelent a „Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén” című felhívás, melynek célja, hogy fejlessze a helyi gazdaságot, erősítse a kereskedelmi és szolgáltató funkciókat, valamint segítse a helyi termelők piacrajutását. Ezáltal nem csupán az életminőség javulhat, de a helyi termékek árusítása is könnyebbé válik.

Piacfejlesztés Pest megyében

A felhívásra a Pest megyei települési önkormányzatok pályázhatnak.  Fontos kitétel, hogy az ingatlan, amelyet az önkormányzat fejleszteni szeretne, azt a településrendezési terv piactartásra engedélyezi, valamint a 100%-osan a hivatal tulajdonát képezi a helyiség.

Összefoglalva, a támogatás új piac kialakítására, illetve meglévő piac fejlesztésére igényelhető. Bővebben, lehetőség van fedett és fedetlen árusítóhelyek, standok, pavilonok kialakítására, felújítására, korszerűsítésére, az árusításhoz szükséges funkcionális helyek (például raktárak, hűtőkamrák), valamint szociális helyiségek kialakítására, bővítésére. Korszerűsíthető az alapinfrastruktúra – a közművek, a közlekedési felületek a piac területén.

Választható tevékenységként szerepelhet még a projektben a gépjárműparkoló kialakítása, a parkosítás, zöldterület fejlesztés, használati térelemek beszerzése és kialakítása, valamint a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása.

A kötelező megvalósítandó elemek közé tartozik többek között az energiahatékonyság javítása, az azbesztmentesítés, akadálymenetesítés, és a szelektív gyűjtést biztosító hulladéktárolók kialakítása.

A támogatás

A projektek kizárólag Pest megyében valósíthatóak meg, így Budapest kivételt képez. A támogatás mértéke függ a települése adóerő-képességétől, de 70-90% között mozoghat. A támogatás összege új piac kialakítása esetén minimum 20 millió, maximum 150 millió forint, meglévő piac fejlesztése esetén minimum 10 millió, maximum 100 millió forint lehet.

A pályázat 2018. augusztus 27-től elérhető, és csupán egy hónapig lesz benyújtható, így nem éri meg késlekedni.

Amennyiben szeretné településén fellendíteni a helyi piacot, ez egy kiváló lehetőség!

Bővebb információért töltse ki adatlapunkat

ide kattintva,

és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
innovacio-konferencia-beszamoloK+F+I