Innováció – Megadtuk a siker kulcsát! – Konferencia beszámoló

 Kategória: Események, Finanszírozás

Innováció – manapság számtalan kérdés kering az a kifejezéssel kapcsolatban – mit is takar pontosan? Mitől innovatív egy fejlesztés? Miért érheti ez meg a vállalkozásomnak? Mindezekre a kérdésekre igyekeztünk választ adni az „Innováció a siker kulcsa” című konferenciánkon.

Innováció – mit tapasztaltunk?

Működésünk során számtalan cégvezetővel, képviselővel találkoztunk már. Amikor szóba került az innováció, vegyes válaszokat kaptunk. Voltak olyanok, akik már túl voltak, vagy éppen benne voltak ilyen fejlesztésekbe, voltak, akik hallottak már róla, de úgy gondolták, hogy ők ehhez nem elegek, voltak, akik segítséget kértek éppen futó projektjükhöz, mert információhiány miatt megrekedtek, voltak, akik nem is tudták, hogy egy beruházásukkal, fejlesztésükkel innovációs tevékenységet hajtottak végre.

Mindezeket a tapasztalatokat összesítettük – szerettünk volna mindenkinek egy átfogó képet adni a témakörről, ezért úgy döntöttük, hogy „Innováció a siker kulcsa” címmel megrendezzük konferenciánkat a budapesti Holiday Beach Hotelben. Szakavatott kollégáinkon kívül az előadók között köszönthettük még Dr. Németh Gábort, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal igazgatóját, valamint Badak Bélát, az Innoa Services Kft. okleveles könyvvizsgálóját, adószakértőjét.

Mi is volt a siker kulcsa?

A konferenciát Harsányi Gábor, a Goodwill Consulting Kft. ügyvezető igazgatója, tulajdonosa nyitotta meg. Köszöntőjében üdvözölte a vendégeket, beszélt a konferencia megszervezésének okáról, bemutatta a nap menetét, valamint néhány motiváló gondolatot osztott meg a közönséggel.

Az előadások sorozatát Dr. Németh Gábor kezdte meg. Előadásában többek között kifejtette, hogy mit is értünk újdonságkutatás alatt, mi is a jelentősége az iparjogvédelmi információnak, valamint a K+F minősítés rendszeréről is többet megtudhattak a vendégek.

A második előadásban Badak Béla beszélt a K+F elszámolás kérdéseiről, milyen költségek merülhetnek fel a pályázat, könyvelés, adózás során, milyen számviteli szabályozások érvényesülnek, valamint milyen adókedvezményekben részesülhetünk az adott projekt során.

Az első blokkot Lehoczky Tibor, a Goodwill Consulting Kft. stratégiai igazgatója zárta. Előadásának középpontjában azok az elérhető pályázati források álltak, amelyek segíthetik finanszírozni beruházásainkat, fejlesztéseinket. Jelenleg két ilyen konstrukció érhető el – egy hitelprogram, valamint egy hitellel kombinált felhívás.

A szünet után Hajdú Henrietta, a Goodwill Consulting Kft. innovációs menedzsere avatta be a közönséget abba, hogy mitől is mondhatunk egy fejlesztést K+F+I-nek. Az előadása során számos kérdést és példát sorakoztatott fel, amelyek segíthetnek eldönteni, hogy beruházásunk innovációnak számíthat-e.

Hogy pontosan mit is értünk innovációs menedzsment alatt, ennek miért is van nagy jelentősége, és cégünk hogyan is tud benne segíteni, arról Csépány Zsuzsa, regionális igazgatónk tartott előadást.

A konferenciát Dr. Varecza Zoltán PhD, az Exom Kft. ügyvezető tulajdonosa zárta, aki már egy sikeresen megvalósult beruházásról beszélt. Prezentációjában bemutatta a cég tevékenységét, beszélt arról, hogy miért is volt indokolt és szükséges náluk a fejlesztés, illetve hogyan zajlott le a megvalósítás folyamata.

Mind az előadóknak, mind pedig a résztvevőknek szeretnénk ezúton is megköszönni jelenlétüket!

Reméljük, hogy konferenciánk során hasznos információval szolgálhattunk és ezzel hozzájárulhatunk innovációs projektjük elindításához, vagy éppen futó projektjük jobbá tételéhez.

Amennyiben nem tudott részt venni a rendezvényen, de érdekli a témakör, akkor

ide kattintva

töltse ki adatlapunkat, és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
Elérhető pályázatokpiacfejlesztes-pest-megyeben