Nyert a pályázatom! – De mire kell még figyelnem?

 Kategória: Növekedés

Nyert a pályázatom! – ez mindig egy örömteli pillanat egy szervezet életében. Végre beszerezhetjük az eltervezett gépeket, javíthatjuk cégünk energiahatékonyságát, esetleg új telephelyünk fejlesztése is végre kezdetét veheti. Azonban nem szabad elfeledkezni arról, hogy a nyertesség még közel sem a vége a folyamatnak: el kell számolni a költségeket, meg kell kezdeni a megvalósítást, lehet, hogy közbeszerzési eljárást is le kell folytatnunk, ha pedig kész van a fejlesztés jó, ha azt megfelelően kommunikáljuk környezetünk felé.

Nyert a pályázatom – de hogyan tovább?

Projektmenedzsment

A projektmenedzsment folyamat magába foglalja a tervezést, a projektmegvalósítást, az előrehaladás és a teljesítmény mérését. A projektmenedzsment a támogatói határozat megszületésétől a szerződés hatályba lépésén át, a projekt megvalósításán keresztül egészen a projekt fenntartási időszakának végéig szól.

Sokszor gondot okozhat a határidők megtartása, a hiánytalan dokumentáció összeállítása, vagy a pályázat fenntartási időszak kötelezettségeinek betartása. Ezért jó, hogyha van egy tapasztalt projektmenedzserünk, aki a projektet az elejétől a végéig figyelemmel kíséri és segít többek között az adminisztrációban, a dokumentálási rendszer kialakításában, a pénzügyi elszámolásokban, valamint az előrehaladási jelentések, adatmódosítások elvégzésében. Mindezek a feladatok nagyon fontosak, hiszen a projektünk, megvalósításunk eredménye is múlhat rajtuk.

Közbeszerzés

Manapság nagyon sokat hallunk a közbeszerzési eljárásokról – akár uniós, vagy állami támogatást elnyerő kedvezményezett társaságként, akár egy állami megbízás elnyeréséért pályázó ajánlattevőként kerültünk kapcsolatba vele.

Ha pályázunk, és a beruházásra jutó támogatás eléri a nettó 40 millió forintot, legyen szó akár gépbeszerzésről, akár építésről, akkor közbeszerzési eljárást kell lefolytatni. Mind építés, mind eszközbeszerzés esetén megkülönböztetünk nemzeti, valamint uniós eljárásrendet. Ezeken belül különböző értékhatárok határozzák meg, hogy milyen típusú eljárást kell lefolytatnunk, melyeknek a módja, lefutási ideje változó.

Fejlesztésünk kommunikálása

A felhívások a legtöbb esetben előírják a nyilvánosság biztosítási tevékenységek elvégzését is. A tevékenységek szintén a projekt méretétől függnek – bizonyos esetekben sajtó nyilvános eseményt kell rendezni, sajtóközleményt írni, de néha elég csak a meghatározott Uniós kommunikációs táblákat elhelyezni. Azonban pályázattól függetlenül is érdemes a fejlesztéskommunikációra gondolni, ha egy nagyobb beruházást, fejlesztést viszünk véghez, hiszen versenyképességünk növeléséhez elengedhetetlen, hogy mindezeknek megteremtsük a megérdemelt nyilvánosságot.

Látható, hogy a nyertesség híre után csak egy pillanatra dőlhetünk hátra – a java még csak akkor következik. Legyen szó akár projektmenedzsmentről, akár közbeszerzési eljárás lefolytatásáról, vagy a kötelező nyilvánosság biztosításáról, cégünk készséggel áll vállalkozása szolgálatára!

Ha bármelyik tevékenység felkeltette érdeklődését, töltse ki előminősítő adatlapunkat

ide kattintva,

és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker

Korábbi cikkek
együttműködés