Bölcsődéket támogató pályázat Pest megyében

 Kategória: Finanszírozás, Településfejlesztés

Bölcsődéket támogató pályázat

Magyarországon sok olyan család van, amelyekben minkét szülő dolgozik, vagy ahol egy dolgozó szülő nevel három év alatti gyermeket, és nincs más külső, például nagyszülői segítség. A kormány ennek a problémának segítése céljából fogalmazta meg célkitűzését, mely szerint a 3 éven aluli gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma 2020-ig érje el a 60 ezret, továbbá a bölcsődei ellátórendszer rugalmasabbá tételét, hogy maximálisan segítse a családokat.

A megvalósítás érdekében jelent meg a „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” nevezetű felhívás, melyre 2018. szeptember 10-től beadhatók a támogatási kérelmek.

A Pályázat lehetőséget biztosít a települési önkormányzatok számára:

  • új bölcsődei, mini bölcsődei intézmény létrehozására (új épületben, vagy korábban bölcsődei célra működtetett épület újranyitásával, vagy nem bölcsődei funkciót betöltő épület átalakításával);
  • a már működő, önkormányzati tulajdonban lévő bölcsődeépület átalakításával további férőhelyek kialakítására, felújítására, átépítésére,
  • szakmai eszközök, berendezések beszerzésére.

 

Érdekli alkalmas-e a pályázatra?

Pályázó olyan Pest megyei települési önkormányzat lehet, melynek meglévő, jelenleg is bölcsődei ellátás céljára használt, illetve férőhelybővítéssel járó bölcsődei vagy mini bölcsődei ellátás céljából átalakításra szánt telke és épülete van, illetve új építés esetén az építési telke 100%-ban már a pályázó önkormányzat tulajdonában van a pályázat benyújtásakor.

Amennyiben a pályázat benyújtásakor még nem áll a pályázó tulajdonában, úgy kötelező szándéknyilatkozatot csatolnia, hogy gondoskodik a fejlesztéssel érintett ingatlan tulajdonviszonyának rendezéséről. Ebben az esetben tulajdonjogát legkésőbb a támogatási szerződés megkötéséig szükséges igazolnia.

Milyen mértékű a támogatás?

Pest megye teljes területén az adóerő-képesség függvényében akár 95%-os is lehet a támogatás mértéke.

Bölcsődék esetében:

  • meglévő önkormányzati tulajdonú ingatlan átalakítása esetén: 10 – 100 millió Ft,
  • új bölcsőde építése vagy bővítése esetén 60 – 400 millió Ft támogatás kapható.

Mini bölcsődék esetében 3 – 50 millió Ft igényelhető.

 

Tovább fejlesztené települését?

„Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén” nevezetű pályázat augusztustól elérhető, mely új piac kialakítására, illetve meglévő piac fejlesztésére igényelhető.

Bővebb információról korábbi cikkünkből értesülhet:https://bit.ly/2JaYjdx.

 

Felkeltette érdeklődését a fent említett pályázat egyike? Bővebb információkat szeretne?

Lépjen velünk kapcsolatba a Fejlesztési ötletlapunk kitöltésével, hogy személyre szabott, pontos információkat tudjunk nyújtani Önnek!

 

Javasolt további hírek
egy-palyazat-sem-alkalmasÖnkormányzati pályázatok