A Kisfaludy Program új pályázatokkal kecsegtet!

 Kategória: Finanszírozás

Bizonyára már sokan értesültek a Kisfaludy Turisztikai Program lehetőségeiről, amelyek a szálláshelyek fejlesztését támogatják. Az újévben négy új felhívás is megjelent a Kisfaludy Program keretei között!

A Kisfaludy Program általában

A Kisfaludy Program fő célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó szálláshelyek, vagy a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi szálláshelyek általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, kapacitásának bővítése, kapacitáskihasználtságának javítása, a szálláshely működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése.

Az eddig felhívások támogatták a panziók fejlesztését az egész ország területén (Budapest kivételével), szállodafejlesztést (a kiemelt turisztikai térségekben), valamint szálláshelyek létrehozását a kiemelt turisztikai térségekben.

A pályázatokat eredetileg 2018. január 15-ig fogadták volna, azonban a határidő meghosszabbításra került, így 2018. március 14-ig még beküldhetőek a támogatási kérelmek!

A „kezdeti” kiírásokról előző cikkünkből, ide kattintva értesülhet!

Az új lehetőségek

Idén januárban további 4 felhívás jelent meg a program keretei között. Két kiírás a balatoni régióban támogatja mind a szálláshelyek fejlesztését, mind a létesítését, a további két lehetőség pedig ugyanezen tevékenységeket a Sopron-Fertő régióban segíti.

A támogatási igények 2018. február 1-től március 14-ig nyújthatóak be!

A cél ezen felhívások tekintetében is hasonló társaikéhoz: minőség javítása, szolgáltatási színvonal emelése, kapacitás bővítése, kapacitáskihasználtság javítása, árbevétel növelése.

Szálláshely létesítése

Új kereskedelmi szálláshely (akár panzió, akár szálloda) létesítésére igényelhetünk pályázati támogatást. Amennyiben rendelkezünk olyan egységgel, ami legalább 1 évig szálláshelyként működött, azonban 2018. január 1. óta nem rendelkezik üzemeltetési engedéllyel, akkor azt is átalakíthatjuk, felújíthatjuk és bővíthetjük a konstrukció segítségével.

A balatoni régió esetében akár 60%-os, a soproni régióban maximálisan 45%-os támogatási intenzitást is elérhetünk. A támogatási összeg mindkét területen, szálloda esetén 250 millió és 3 milliárd forint között, új panzió létesítése esetén 25 millió és 315 millió forint között mozog.

Szálláshelyek fejlesztése

Mind az ingatlan tulajdonosa, mind pedig az üzemeltető pályázhat meglévő szálláshelyek külső és belső megjelenésének javítására, szobaszám növelésére, szolgáltatásfejlesztéshez kapcsolódó beruházások véghezvitelére, és a fentiekhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre.

A balatoni régióban a támogatás mértéke akár 70%, a soproni régióban maximum 45%. Mind a két területen az igényelhető támogatás összege 16 millió és 1,5 milliárd forint között mozog.

Meghoztuk a kedvét a fejlesztéshez? Vágjunk bele együtt!

Az ötletem megvan, vágjunk bele!

A koncepció megalkotásától a pályázat leadásán keresztül a projektzárásig a segítségére lehetünk!

Goodwill Consulting Kft.

Információ első kézből – mert a fejlesztés kulcsát mi adjuk.

Korábbi cikkek
ginopenergiahatekonysagi-fejlesztesek