2018-ban is elérhetőek a GINOP pályázati lehetőségei!

 Kategória: Finanszírozás

Legyen szó akár eszközbeszerzésről, informatikai fejlesztésekről, infrastrukturális beruházásokról – mindezek megvalósítása 2018-ban is elérhető pályázati forrásból! A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), keretéből az alább felsorolt lehetőségek rövid ideig lesznek adottak, így amennyiben felkelti érdeklődését bármelyik, keressen minket bizalommal! Kezdjük el időben a felkészülést a sikeres pályázati anyag összeállítása érdekében!

 

Gyakornoki Program – GINOP-5.2.4

A pályázat célja a munkahelyteremtés, valamint, hogy az az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban vagy felnőttképzésben megszerzett középfokú szakképesítést a gyakorlatban is hasznosíthassák a hallgatók, ezzel növelve az esélyeiket a sikeres elhelyezkedésre a munkaerő piacon.  Az igényelhető támogatás összege minimum 2,3 millió Ft, maximum 30 millió Ft., akár 100%-os támogatási intenzitással. Támogatás igényelhető gyakornokok felvételére, foglalkoztatására és a gyakornokok munkájához szükséges eszközök beszerzésére. A felhívásra csak a kevésbé fejlett régiók (Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl) területén megvalósítani tervezett projektekre nyújthatók be támogatási kérelmek. A Közép-magyarországi régió területén lakóhellyel rendelkező célcsoporttag bértámogatására is van lehetőség, azzal a feltétellel, ha lakcímkártyával igazolt bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik a kevésbé fejlett régiók valamelyikében.

A pályázatok benyújtása 2016. augusztus 1-től 2020. március 31-ig lehetséges.

Iparjog – GINOP-2.1.3

A kiírás célja, hogy növelje a hazai és a külföldi iparjogvédelmi bejelentéseket, ezzel is lendületet adva a hazai szellemi alkotások hasznosulásának, amely fokozza a tudás alapú termékek és szolgáltatások piaci megjelenését, közvetve a haza vállalkozások versenyképességét. Az igényelhető támogatás összege minimum 1 millió Ft, maximum 6 millió Ft. A támogatás mértéke maximum 100% lehet. Támogatás igényelhető iparjogvédelmi oltalomszerzéssel és fenntartással kapcsolatos tevékenységekre és  szellemi vagyon értékelési és audit szolgáltatásokra.

A pályázatok benyújtása 2018. szeptember 25-ig lehetséges.

 

Exportképes innovatív termékek fejlesztése – GINOP  2.1.6

A program a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének ösztönzésével a hazai cégek versenyképességének növelése a célja. Ahhoz, hogy vállalkozásaink ütőképesek legyenek fontos, hogy a fejlesszük a termékeinket, technológiánkat és szolgáltatásainkat. Ilyen módon exportképes termékeket, tevékenységeket vihetünk a nemzetközi piacra is. Az igényelhető támogatás összege minimum 200 millió Ft, maximum 1000 millió Ft., a támogatás mértéke: maximum 80%. A pályázat keretein belül támogatás igényelhető kísérleti fejlesztésre (meglévő ismeretek alakítása, fejlesztése egy új, vagy javított termék, eljárás, szolgáltatás céljából), alkalmazott ipari kutatásra (kutatás új ismeretek megszerzése céljából), eszközbeszerzésre, licencek beszerzésére valamint a projekthez szükséges épület építésére, korszerűsítésére és a szükséges alapinfrastruktúra fejlesztésére.

A pályázat benyújtására több szakaszban lehetőség, az első beadási határnap 2017. július 4.

 

Megoldás a körforgásos gazdaságért

A felhívás célja, hogy elkerülje a hulladék keletkezését, és csökkentse a keletkezett hulladék mennyiségét. A fenti két területtel összhangban támogatás igényelhető öko-innovációs technológiák alkalmazására, termékélettartam-hosszabbításra (javítás, felújítás, feljavítás, átalakítás, újragyártás), anyagában történő újrahasznosításra. Megvalósítható továbbá a vállalkozás erőforrás-hatékonyságának növelése, a meglévő kapacitások bővítése és újak létrehozása által és a használt termékek / alkatrészek / anyagok visszagyűjtése annak érdekében, hogy az egy új termékként vagy termék részeként ismét piacra kerülhessen. Az igényelhető támogatás összege minimum 5 millió Ft, maximum 30 millió Ft., intenzitása maximum 70%

A pályázatok benyújtása 2018. január 31-ig lehetséges.

 

Gyors növekedésű vállalkozások komplex fejlesztése – GINOP – 1.2.7

A nagy növekedési potenciállal rendelkező, foglalkozatás szempontjából ígéretes vállalkozások komplex fejlesztéseihez nyújt segítséget a pályázat. Támogatás igényelhető technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére, az új eszközökhöz kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzésére, továbbá infrastrukturális és ingatlan beruházásra, információs technológia-fejlesztésre. Amennyiben megújuló energiaforrást hasznosító technológiákat szeretne alkalmazni, amelyek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával, most megteheti, mivel ez is a támogatható tevékenységek között szerepel. Az igényelhető támogatás összege minimum 25 millió Ft, maximum 500 millió Ft., a támogatás mértéke: maximum 50%

A pályázatok benyújtása: 2018. március 15-ig lehetséges.

 

Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása – GINOP – 3.2.2 – 8.2.4

A felhívás úgynevezett kombinált támogatást biztosít, amely vissza nem térítendő támogatás és visszatérítendő támogatás kettőséből áll.  A pályázat növelni szeretné a vállaltok hatékonyságát és jövedelemtermelő képességét, amelynek érdekében különböző vállalatirányítási és üzleti rendszerek bevezetését, összehangolását, és a felhőalapú, online elérhető üzleti szolgáltatások bevezetését használatát támogatja a kiírás. A két célterületen belül különböző típusú modulokra pályázhatunk. A Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása területen belül pályázhatunk például: vállalati CRM rendszer, munkafolyamat-irányítási megoldás, elektronikus iratkezelési megoldás stb. telepítésére. A Felhőalapú és egyéb online vállalati szolgáltatások célterületen belül pedig például online (elektronikus) fizetési megoldásra és szolgáltatásmenedzsmentre. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1 millió Ft, maximum 24 millió Ft. A visszatérítendő támogatás mértéke minimum 1,25 millió Ft, maximum 3,75 millió Ft.

A pályázatok benyújtása 2019. március 8-ig lehetséges.

 

A munkahelyteremtő kiírás rendkívül népszerű, amelynek beadási határideje 2018. február 9., így nem éri meg késlekedni!

Kérje segítségünket a +36 1 321 1173-as telefonszámon, vagy az info@gwconsulting.hu e-mail címen, hogy fejlesztési elképzeléseit személyesen is megbeszélhessük!

Korábbi cikkek
eszkozbeszerzes-pest-megyei-vallalkozasoknakkisfaludy-program-uj-palyazatokkal