Energetikai beruházások a közép-magyarországi régióban? Újra lehetséges!

 Kategória: Finanszírozás

Az energetikai beruházások immáron a közép-magyarországi régióban is düböröghetnek, ugyanis újranyitásra került a népszerű pályázati felhívás, amely a vállalkozások energiahatékonyságának javítását tűzte ki célul. A támogatási kérelmek 2017. november 15-től újra benyújthatóak, így nem éri meg késlekedni!

Mit érdemes tudni róla?

A felhívás hozzájárul ahhoz, hogy az épületek energiatakarékosságát és energiahatékonyságát megújuló energiaforrások felhasználásával javítani tudjuk. Mindezek egyszerre szolgálják a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés csökkentését, valamint a vállalkozások rezsiköltségeihez kötődő terhek enyhítését.

Energetikai beruházások – kiknek, mire?

Támogatási kérelmet nyújthatnak be azon mikro-, kis-, és középvállalkozások, akik legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek, átlagos statisztikai létszámuk az előző évben legalább 1 fő volt, valamint a közép-magyarországi régió területén tevékenykednek. Mivel az energiahatékonyság javítását támogatja a kiírás, ezért keretein belül lehetőség nyílik napelemes-, napkollektoros- és hőszivattyús rendszerek telepítésére, nyílászárók cseréjére, hővédelem javítására, tetőszigetelésre, hőtermelő berendezések-, szellőző- és hűtő rendszerek korszerűsítésére, valamint meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékossá alakítására is.

Fontos azonban, hogy bizonyos tevékenységeket a pályázat kizár. Ilyen például a zöldség, gyümölcs kiskereskedelme, hús és húsáru kiskereskedelme, ital kereskedelem, dohányáru kereskedelme, valamint az egyéb élelmiszer- kiskereskedelem is. Ha szeretné tudni, hogy az Ön vállalkozása szerepel-e a tiltó listán, érdeklődjön kollégáinknál, akik készséggel állnak rendelkezésére!

Mekkora támogatás érhető el?

Mivel ez egy kombinált hiteltermék, ezért mind vissza nem térítendő (VNT), mind pedig visszatérítendő (VT) forrást igénybe kell venni. Mind a VNT, mind pedig a VT összege 1,5 millió és 50 millió forint között alakulhat, vagyis minimum 3 millió, maximum 100 millió forintot fordíthatunk beruházásainkra. A VNT támogatás mértéke 45%, a VT támogatás mértéke támogatási területenként és vállalkozás típusonként eltérő, a kamat pedig 2%.

Már tudja is, milyen fejlesztéseket hajtana végre?

Töltse ki adatlapunkat ide kattintva, és kezdjünk bele!

Csökkentsük le együtt energiaszámláit!

Goodwill Consulting Kft.

Információ első kézből, mert a fejlesztés kulcsát mi adjuk.

Legutóbbi cikkek
nergiahatekonysag-mezogazdasagbanvallalkozoi-parkok-fejlesztese-onkormanyzatoknak