Energiahatékonyság a mezőgazdaságban, mert ismét eljött a feldolgozók ideje!

 Kategória: Finanszírozás

Cél az energiahatékonyság! Hamarosan új pályázat jelenik meg a mezőgazdasági és feldolgozó üzemek támogatására, melyben a mezőgazdasági termelők és a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások is nyújthatnak be támogatási kérelmeket.

Energiahatékonyság – milyen tevékenységek támogathatóak?

A pályázati forrást több célterületen is igénybe lehet venni, ilyen lehet például az energiafelhasználás csökkentése, energiahatékonyság javítása, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák bevezetése. Nagy előnye ennek a kiírásnak, hogy kertészetek, állattartó telepek, borászatok és üzemek is nyerhetnek vissza nem térítendő támogatást.

Kiknek ajánljuk?

Kiemelten ajánljuk ezt a lehetőséget olyan termelők és vállalkozások figyelmébe, akiknek nagyon magas áramszámlája van, hiszen a napelemes rendszer telepítésével jelentős mennyiségű költséget spórolhatnak meg. A megspórolt összeg további fejlesztések megvalósítására is alkalma nyílik.

Amennyiben a pályázó a Közép-magyarországi régióban (KMR) helyezkedik el akkor maximum 40%-os támogatási intenzitást vehet igénybe, de a nem KMR területeken maximum 50 % érhető el.

A pályázati anyagok benyújtására előreláthatólag 2018. február 19-től van lehetőség.

A maximálisan igényelhető támogatás egyéni beruházás esetén 500 millió Ft, kollektív beruházás esetén 1 milliárd forint.

Ha nem szeretne lemaradni a lehetőségről, kérje segítségünket

Ide kattintva!

Goodwill Consulting Kft. –

Információ első kézből – mert a fejlesztés kulcsát mi adjuk.

Korábbi cikkek
leader-palyazatokenergetikai-beruhazasok-kozep-magyarorszag