Sorra érkeznek a LEADER pályázatok!

 Kategória: Finanszírozás

2017. október végén megkezdődött a LEADER Helyi Akciócsoportok Helyi fejlesztési Stratégiáin alapuló vidékfejlesztési pályázatok megjelenése. A LEADER pályázatok megjelentetése várhatóan az év végére lesz teljes. Mindezekre a kormány mintegy 41 milliárd forintot különített el a Vidékfejlesztési Program keretein belül.

Mik is azok a LEADER-ek?

Magyarország teljes vidéki térségét 103 darab LEADER Helyi Akciócsoport (HACS) fedi le. Az ő helyi fejlesztési stratégiájukat a kormány már elfogadta. Ezeken a stratégiákon keresztül koordinálják majd a források szétosztását, hogy az adott térségben a legmegfelelőbb projektek kerüljenek megvalósításra.

Mit támogat egy LEADER pályázat?

A kiírások megjelentetése az év végéig folyamatos, témakörük pedig széles. Található közöttük például vállalkozásfejlesztést, turizmusfejlesztést, innovatív gazdaságfejlesztést célzó beruházások támogatása, eszközbeszerzés segítése, vagy kézműves termelők piacra jutásának támogatása. Az elsőként megjelenő felhívások a főleg helyi gazdaságfejlesztést támogatják.

Kiknek szól?

A felhívások kedvezményezettjei között mind mikro-, kis- és középvállalkozások, non-profit szervezetek, valamint önkormányzatok megtalálhatóak.  Adott szervezet az ő térségében működő HACS-hoz adhatja be pályázati kérelmét. Érdemes előzetesen tájékozódni, hogy melyik szervezet melyik HACS-hoz nyújthatja be pályázatát.

Többet szeretne megtudni a folyamatosan érkező felhívásokról?

Töltse ki adatlapunkat

IDE kattintva

és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Valósítsuk meg együtt elképzeléseit!

Goodwill Consulting Kft. – Információ első kézből, mert a fejlesztés kulcsát mi adjuk.

 

Legutóbbi cikkek
iranytu-kisfaludy-program-lehetosegei-kozottnergiahatekonysag-mezogazdasagban