SMART CITY KONFERENCIA KAPOSVÁRON!

 Kategória: Események

2015. június 30-án Kaposváron került megrendezésre Smart City- az okos város című konferenciánk.

A rendezvény célja az volt, hogy bemutassuk a települési energetikai Smart City stratégiák jelentőségét, hasznosságát, valamint beszámoljunk európai elterjedéséről. A rendezvény fényét emelte, hogy elfogadta meghívásunkat az osztrák Strem község polgármestere Bernhard Deutsch is, aki az önfenntartás osztrák példáját a Güssing-modellen keresztül mutatta be a meghívott polgármesterek számára Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának dísztermében. A konferencia Szita Károly – Kaposvár polgármesterének nyitóbeszédével vette kezdetét. Polgármester Úr elmondta, hogy „Kaposvár energiastratégiáját annak rendelték alá, hogy a város energetikailag függetleníteni tudja magát, ezzel megőrizve a  közszolgáltatások olcsóságát, minőségét és biztonságát. Célunk az, hogy az évtized végére mindenki dolgozhasson, aki munkával szeretné megteremteni önmaga és családja boldogulását.” A konferencián Kaposvár polgármestere nemcsak személyes élményiről beszélt, hanem olyan célokat és szempontokat vázolt fel, melyek mindannyiunk jövőjét érintik.  Beszédében arra is kitért, hogy a város követendő példát mutat más városok számára.

A konferencián Baranyák Zoltán cégünk Smart City szakértője is előadást tartott a Smart City cselekvési terv kidolgozásának részleteiről, és az okos város jövőbeli elterjedéséről és hasznosságáról. Az előadás sorozatot Törös Gréta – szakmai igazgatónk, pályázatokról szóló előadása követte. A prezentáció során bemutatásra kerültek az idei évben kiírásra kerülő gazdasági, és vidékfejlesztési pályázatok, melyek számos lehetőséget kínálnak a településvezetők, és a vállalkozások ügyvezetői számára.

Összességében elmondható, hogy az eseményt nagy érdeklődés övezte, és bízunk benne, hogy a rendezvényünk ösztönző hatással bírt a meghívott településvezetőkre.

Korábbi cikkek